Acțiunile Samsung Electronics cresc, după interesul arătat de Nvidia pentru divizia de cipuri de memorie a concernului sud-coreean

Acțiunile Samsung Electronics cresc, după interesul arătat de Nvidia pentru divizia de cipuri de memorie a concernului sud-coreean
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mar 2024

Acțiunile Samsung Electronics înregistrau miercuri cel mai semnificativ avans din ultimele peste șase luni, după ce publicația Nikkei Asia a informat că Nvidia Corp vrea să cumpere divizia de cipuri de memorie HBM a concernului sud-coreean, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Raportul sporește speranțele investitorilor că Samsung, mult timp jucătorul dominant pe piața globală a cipurilor de memorie, va reduce decalajul față de rivalul mai mic SK Hynix Inc pe acest segment critic al Inteligenței artificiale (AI), scrie Agerpres.

România, cel mai semnificativ declin din UE al lucrărilor de construcții CITEȘTE ȘI România, cel mai semnificativ declin din UE al lucrărilor de construcții

Directorii grupului sud-coreean le-au spus miercuri acționarilor că Samsung vrea să fie lider pe piața globală a cipurilor în următorii doi-trei ani, inclusiv prin investiții pentru producerea de cipuri de memorie HBM. Acest tip de semiconductor este cel mai potrivit să lucreze cu acceleratoarele AI în care este specializată Nvidia. Șefii concernului sud-coreean au dat asigurări că divizia de cipuri a Samsung se va redresa anul acesta la nivelul înregistrat în 2022, pe fondul revenirii pieței.

La Bursa de la Seul, acțiunile Samsung Electronics au urcat cu 6% după ce fondatorul Nvidia, Jensen Huang, le-a spus jurnaliștilor că firma sa intenționează să achiziționeze cipuri HBM de la concernul sud-coreean, conform Nikkei Asia. „Prețuiesc semnificativ parteneriatul nostru cu SK Hynix și Samsung”, a declarat Huang.

Declarațiile de sprijin ale lui Huang ‘față de diverșii parteneri au dus săptămâna aceasta la creșterea valorii acțiunilor companiilor care colaborează cu Nvidia. Capitalizarea de piață a Hynix, care produce cipuri de memorie HBM pentru Nvidia, s-a dublat de la începutul lui 2023, în timp ce titlurile Samsung au crescut cu 39%.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung electronics
nvidia