ULTIMA ORĂ Unilever renunță la afacerile cu înghețată și desființează 7.500 de posturi la nivel mondial. Compania are o fabrică de înghețată la Suceava, unde lucrează aproximativ 200 de oameni

ULTIMA ORĂ Unilever renunță la afacerile cu înghețată și desființează 7.500 de posturi la nivel mondial. Compania are o fabrică de înghețată la Suceava, unde lucrează aproximativ 200 de oameni
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2024

Gigantul din domeniul bunurilor de larg consum Unilever a anunțat marți că intenționează să transforme operațiunile din domeniul înghețatei, care regrupează mărci renumite precum Ben & Jerry’s și Magnum, într-o divizie separată, în ideea de a-și reduce costurile, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În România, Unilever are o fabrică de înghețată Betty Ice la Suceava, unde lucrează aproximativ 200 de oameni, scrie Agerpres.

Val de concedieri la cel mai mare producător mondial de panouri fotovoltaice, din cauza supracapacităților CITEȘTE ȘI Val de concedieri la cel mai mare producător mondial de panouri fotovoltaice, din cauza supracapacităților

Grupul Unilever a precizat că vor fi analizate mai multe opțiuni pentru separarea de operațiunile din domeniul înghețatei, dar cea mai probabilă opțiune va fi crearea unei noi companii listate. În 2023, Unilever a vândut înghețată în valoare de 7,8 miliarde de euro.

Tot marți, Unilever a anunțat un program care vizează reduceri de costuri de aproximativ 800 de milioane de euro pe parcursul următorilor trei ani, iar modificările ar urma să afecteze aproximativ 7.500 de posturi la nivel global.

ULTIMA ORĂ România a notificat aliații NATO că îl vrea pe Iohannis secretar general CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ România a notificat aliații NATO că îl vrea pe Iohannis secretar general

În urma restructurării, Unilever se va concentra pe patru domenii de activitate: produse de frumusețe, îngrijire personală, îngrijirea locuinței și nutriție. Anterior, și rivalul Nestle SA s-a separat de afacerile sale din domeniul înghețatei prin înființarea unui joint-venture cu fondul de investiții PAI Partners.

Unilever a fost înființată în 1930, în urma fuziunii dintre un producător olandez de margarină și un fabricant britanic de săpunuri. Unilever este unul dintre cei mai importanți furnizori mondiali de alimente și produse de îngrijire personală.

Unilever South Central Europe coordonează din București operațiunile în șapte țări din zonă: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia și Republica Moldova.

viewscnt
Afla mai multe despre
unilever
înghețată