Alibaba intenționează să investească două miliarde de dolari în Turcia

Alibaba intenționează să investească două miliarde de dolari în Turcia
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2023

Gigantul chinez din domeniul e-commerce Alibaba Group Holding Ltd a anunțat că intenționează să investească două miliarde de dolari în Turcia, la finalul unei reuniuni cu președintele Recep Tayyip Erdogan, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Președintele Alibaba, Michael Evans, a făcut acest anunț după o reuniune cu Erdogan care a avut loc vineri la Istanbul, a informat Trendyol, divizia din Turcia a Alibaba, într-un comunicat de presă. În comunicat nu se precizează când anume ar urma să fie făcută investiția, scrie Agerpres.

Databricks, cu doi antreprenori români printre fondatori, incluși pe lista miliardarilor, obține o finanțare de 500 milioane dolari. Evaluarea urcă la 43 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Databricks, cu doi antreprenori români printre fondatori, incluși pe lista miliardarilor, obține o finanțare de 500 milioane dolari. Evaluarea urcă la 43 miliarde dolari

Michael Evans precizează în comunicat că firma are "încredere în fundamentele economice sănătoase ale Turciei" și a investit deja 1,4 miliarde de dolari în Turcia via Trendyol, cea mai mare platformă de e-commerce din Turcia.

Evans și-a exprimat sprijinul pentru planurile de expansiune internațională ale Trendyol și a adăugat că Turcia are potențialul de a deveni una dintre principalele țări de e-export.

Trendyol a ajuns la o evaluare de 16,5 miliarde de dolari în 2021, strângând fonduri de la investitori precum SoftBank Group, General Atlantic, Qatar Investment Authority și fondul suveran din Abu Dhabi. Trendyol precizează că grupul chinez Alibaba are o participație de 76,1% din operatorul de e-commerce.

Datele oficiale arată că volumul total de e-commerce din Turcia a crescut cu 109% anul trecut până la 800 de miliarde de lire și aproape o cincime din toate achizițiile au fost făcute online. 

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba
turcia