Uniunea Europeană se pregătește să formuleze o plângere oficială împotriva Microsoft

Uniunea Europeană se pregătește să formuleze o plângere oficială împotriva Microsoft
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2023

Uniunea Europeană se pregătește să formuleze o plângere oficială împotriva Microsoft, legată de integrarea aplicației Teams în suita Microsoft 365.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Negocierile dintre cele două părți se pare că au eșuat, după ce propunerea făcută de compania americană nu a mulțumit autoritățile europene, conform Bloomberg.

Recent, Gigantul tehnologic american Microsoft a anunțat că își va separa serviciul de chat și videoconferință Teams de suita sa de productivitate Microsoft 365, în încercarea de a atenua preocupările legate de concurență ale Uniunii Europene, transmite Reuters.

Începând cu 1 octombrie anul acesta, Microsoft anunța că va vinde pachetele fără Teams la un preț redus cu 24 de euro (26 dolari) pe an în regiunile SEE (Spațiul Economic European) și Elveția.

Instagram vrea să crească lungimea filmărilor verticale CITEȘTE ȘI Instagram vrea să crească lungimea filmărilor verticale

Clienții existenți care dețin deja o suită cu Teams pot alege să rămână cu pachetul lor actual sau să migreze la un produs fără aplicația de videoconferință.

Pachetul Microsoft 365 bazat pe abonament, cunoscut anterior ca Office 365, a apreciat anterior Teams drept bijuteria coroanei ofertelor sale de aplicații orientate la locul de muncă, care includ Word și Excel.

Software-ul Teams a debutat în 2017 și a câștigat teren în rândul utilizatorilor, deoarece a facilitat comunicarea text și video la locul de muncă în timpul pandemiei de Covid-19.

Microsoft a declarat în martie că intenționează să lanseze o nouă versiune de Teams, care va fi de două ori mai rapidă decât predecesorul său.

Autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană au deschis în iulie o investigație antitrust cu privire la gruparea Microsoft Teams cu alte produse Office, invocând preocupări anticoncurențiale.

VIDEO SMURD-ul a primit avioane CITEȘTE ȘI VIDEO SMURD-ul a primit avioane

Ancheta, care este în desfășurare, a marcat prima investigație antitrust a UE asupra Microsoft din peste un deceniu, un rival al Teams, deținut de Salesforce, Slack, depunând o plângere la autoritățile europene din motive de competitivitate, în 2020.

Salesforce nu a răspuns imediat unei cereri CNBC de cometariu.

Oficialii UE și-au exprimat îngrijorarea că titanul tehnologic dinRedmond ”poate acorda Teams un avantaj de distribuție, neoferind clienților posibilitatea de a alege dacă să includă sau nu accesul la acel produs atunci când se abonează la suitele lor de productivitate și ar putea fi limitat interoperabilitatea dintre suitele sale de productivitate și oferte concurente.”

Microsoft s-a angajat joi să îmbunătățească și resursele de interoperabilitate cu Microsoft 365 și Office 365. De asemenea, va crea mecanisme pentru a găzdui aplicații web Office în cadrul aplicațiilor și serviciilor concurente.

”Apreciem claritatea care a reieșit asupra mai multor preocupări în urma discuțiilor ample și constructive cu Comisia Europeană. Având beneficiul acestei clarități, credem că este important să începem să luăm măsuri semnificative pentru a aborda aceste preocupări”, a declarat Nanna-Louise Linde, vicepreședinte Microsoft European Government Affairs, într-o postare pe blog.

”Credem că aceste schimbări echilibrează interesele concurenților noștri cu cele ale clienților de afaceri europeni, oferindu-le acces la cele mai bune soluții posibile la prețuri competitive”, a adăugat ea, recunoscând că ancheta UE este în prezent în faza incipientă.

FOTO Magazinele The Body Shop din România se redeschid sub un nou concept. Proprietarul analizează însă vânzarea brandului CITEȘTE ȘI FOTO Magazinele The Body Shop din România se redeschid sub un nou concept. Proprietarul analizează însă vânzarea brandului

Un purtător de cuvânt al UE a declarat pentru CNBC: ”Luăm notă de anunțul Microsoft. Nu avem alte comentarii de făcut.”

Microsoft se află separat în atenția autorităților de reglementare din Marea Britanie, care i-au blocat planurile inițiale de a prelua compania de jocuri Activision Blizzard din cauza preocupărilor legate de înăbușirea concurenței pe piața de jocuri în cloud în curs de dezvoltare.

Microsoft a prezentat săptămâna trecută o nouă propunere de înțelegere pentru achiziție, oferind noi concesii, pe care Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Marea Britanie le va studia acum, cu termenul limită de decizie de 18 octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
teams
microsoft 365