Allegro, cel mai mare retailer online polonez, pregătește listarea la bursă și vizează o evaluare de 10 miliarde euro

Allegro, cel mai mare retailer online polonez, pregătește listarea la bursă și vizează o evaluare de 10 miliarde euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 25 iun 2020

Allegro, cea mai mare platformă de e-comerț din Polonia, pregătește listarea la bursă în lunile următoare, țintind o evaluare de aproximativ 10 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Fondurile de private equity Cinven, Permira și Mid Europa, care au cumpărat platforma în 2016, vor să atragă peste 2 miliarde de euro de la investitori în cadrul unei oferte publice inițiale de acțiuni, potrivit unor surse citate de Bloomberg.

Oferta, potențial cea mai mare de pe bursele europene din acest an, ar putea evalua Allegro Group, operatorul platformei, la aproximativ 10 miliarde de euro.

UiPath, unicornul fondat de români, negociază o nouă finanțare, la o evaluare de peste 10 miliarde dolari CITEȘTE ȘI UiPath, unicornul fondat de români, negociază o nouă finanțare, la o evaluare de peste 10 miliarde dolari

Cele trei fonduri au achiziționat Allegro de la grupul sud-african Naspers, acționarul majoritar al eMag, într-o tranzacție de 3,25 miliarde de dolari (2,87 miliarde euro).

Bursa avută în vedere pentru listarea Allegro este cea din Varșovia, iar operațiunea ar putea fi însoțită de o listare secundară pe o altă piață europeană, conform surselor menționate.

Fondată în 1999, Allegro este cea mai mare platformă de comerț electronic din Polonia, cu peste 20 milioane de conturi înregistrate și mai mult de 25 milioane de produse vândute lunar.

viewscnt
Afla mai multe despre
allegro
e-comert
e-commerce
listare bursa
ipo allegro
evaluare
naspers
emag