Gigantul bancar HSBC reia concedierile, amânate din cauza pandemiei. Vor fi desființate 35.000 de posturi

Gigantul bancar HSBC reia concedierile, amânate din cauza pandemiei. Vor fi desființate 35.000 de posturi
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 iun 2020

Grupul bancar britanic HSBC Holdings și-a anunțat angajații că va relua un program de concedieri amânat în contextul pandemiei de coronavirus, prin care vizează desființarea a 35.000 de locuri de muncă sau aproximativ 15% din totalul posturilor, în încercarea de a reduce costurile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Pierderea locurilor de muncă “nu putea fi amânată la nesfârșit”, potrivit unui memo trimis angajaților de către directorul general Noel Quinn și obținut de Reuters și Bloomberg.

Planul, anunțat în februarie și pus pe pauză o lună mai târziu, prevede desființarea a circa 15% din cele 235.000 de locuri de muncă la nivel global într-un orizont de trei ani, în condițiile în care gigantul bancar vrea să își reducă costurile cu 4,5 miliarde de dolari la diviziile neperformante din SUA și Europa.

Peste 200.000 de firme și persoane au cerut amânarea ratelor la bănci. În realitate, numărul de beneficiari a fost mult mai mare CITEȘTE ȘI Peste 200.000 de firme și persoane au cerut amânarea ratelor la bănci. În realitate, numărul de beneficiari a fost mult mai mare

În același timp, HSBC vizează accelerarea investițiilor în Asia, unde obține mare parte din venituri.

Șeful HSBC spune că “unele aspecte” ale programului de restructurare au început să fie implementate din luna februarie, însă acum banca trebuie să meargă mai departe cu reducerea costurilor.

“Știu că nu sunt vești binevenite și că acest lucru va crea îngrijorări și incertitudini ușor de înțeles, dar vreau să fiu deschis cu voi în ceea ce privește realitatea situației curente”, a precizat Quinn.

O purtătoare de cuvânt a HSBC a confirmat reluarea programului de concedieri.

viewscnt
Afla mai multe despre
hsbc
concedieri
locuri de munca
restructurare
angajati