Aurul rămâne aproape de 2.000 de dolari uncia după ce Israelul a demarat ofensiva terestră

Aurul rămâne aproape de 2.000 de dolari uncia după ce Israelul a demarat ofensiva terestră
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2023

Uncia de aur se tranzacționa luni aproape de 2.000 de dolari, după ce vineri a depășit acest prag pentru prima dată după luna mai, pe măsură ce ofensiva terestră a Israelului în gaza pare să fie mai prudentă decât se prefigura inițial, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Cotația lingoului de aur era luni dimineață în scădere ușoară, după ce vineri a urcat cu 1,1% în contextul în care Israelul a demarat ofensiva terestră. Trupe și tancuri israeliene au intrat în partea de nord a Fâșiei Gaza în cea de a doua fază a războiului cu Hamas. Autoritățile israeliene au anunțat că vor urma o abordare treptată, ceea ce a calmat îngrijorările că o invazie masivă va duce la o escaladare regională.

ULTIMA ORĂ Ahold Delhaize, deținătorul Mega Image, cumpără rețeaua de magazine Profi pentru 1,3 miliarde euro CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Ahold Delhaize, deținătorul Mega Image, cumpără rețeaua de magazine Profi pentru 1,3 miliarde euro

Luni la prânz, la bursa de la Singapore prețul spot al unciei de aur era în scădere cu 0,2% până la 2.001,65 dolari. Cotațiile la argint și la paladiu era stabile, în timp ce cotația la platină era în scădere, scrie Agerpres.

"Cotațiile la petrol și aur erau în scădere luni dimineața, însă trebuie reamintit că aceasta este posibil să fie o afacere de durată cu multe evoluții înșelătoare. De acea, este posibil ca prețurile la aur să nu coboare prea mult", spune Stephen Innes, partener la SPI Asset Management.

Metalul prețios a devenit unul din principalii câștigători după atacul Hamas asupra Israelului din 7 octombrie, înregistrând o apreciere de peste 9% pe măsură ce cererea pentru active sigure a crescut. Este posibil ca această tendință să continue, dacă tensiunile se vor înmulți, situația de pe urma căreia vor beneficia și francul elvețian și obligațiunile americane.

Atenția piețelor este îndreptată și spre următoarea decizie de politică monetară a Rezervei Federale americane. La finalul ședinței de miercuri Fed va anunța ce a decis cu privire la dobânda de referință, o decizie care va avea un impact asupra costurilor cu împrumuturile la nivel mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
aur
uncie