Austria vrea să crească taxa pe veniturile excepționale ale companiilor de petrol și gaze

Austria vrea să crească taxa pe veniturile excepționale ale companiilor de petrol și gaze
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2023

Austria intenționează să ajusteze taxa pe profitul excepțional al companiilor de petrol și gaze, astfel încât să fie aplicată la niveluri mai mici de profit, parte a eforturilor de a limita nemulțumirea publică față de creșterea câștigurilor corporative într-o perioadă de creștere a costurilor de trai, scrie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Impozitul, care duce la stat 40% din venitul net suplimentar, se va aplica profiturilor care depășesc cu peste 10% media de dinaintea crizei din 2018 până în 2021, față de pragul de 20% în vigoare până acum, a precizat guvernul de la Viena, arată G4Media.ro.

PROFIT NEWS TV Educație cu Profit - Sebastian Piu, co-fondator 123credit.ro: Niciun client nu este captiv într-un contract de credit, iar refinanțarea poate fi făcută oricând. Nu există creditul perfect, ci un echilibru CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Educație cu Profit - Sebastian Piu, co-fondator 123credit.ro: Niciun client nu este captiv într-un contract de credit, iar refinanțarea poate fi făcută oricând. Nu există creditul perfect, ci un echilibru

„Nu este acceptabil ca firmele energetice să profite de pe urma crizei în condițiile în care clienții sunt bombardați cu facturi îngrozitoare”, a declarat cancelarul Karl Nehammer.

Anunțul vine în contextul în care partidele de opoziție au plasat creșterea ratelor dobânzilor și inflația ridicată în centrul agendei lor politice cu aproape un an înainte de alegerile generale din Austria.

Guvernul și un grup de lobby al băncilor au anunțat săptămâna trecută unele concesii pentru gospodăriile afectate de creșterea ratelor la creditele ipotecare. Cea mai recentă măsură luată împotriva companiilor producătoare de combustibili fosili urmează unei înăspriri similare pentru producătorii de energie, care trebuie să contribuie cu 90% din profiturile considerate excesive.

Compania energetică națională a Austriei, OMV, a plătit statului austriac o contribuție fiscală de aproximativ 90 de milioane de euro pentru șase luni în 2022, după introducerea taxei.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
taxe
energie