Binance se oferă să cumpere rivalul FTX.com, care se confruntă cu retrageri masive de fonduri. Tokenul FTT - în picaj, exacerbat chiar de un anunț al șefului Binance

Binance se oferă să cumpere rivalul FTX.com, care se confruntă cu retrageri masive de fonduri. Tokenul FTT - în picaj, exacerbat chiar de un anunț al șefului Binance
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 nov 2022

Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare pentru criptomonede în funcție de volumele rulate, a ajuns la un acord privind achiziția platformei rivale FTX.com, care se confruntă cu o criză de lichidități, exacerbată în ultimele zile chiar de un anunț al șefului Binance.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

UPDATE 22:00 Token-ul FTT s-a prăbușit cu peste 87%, până la un minim de 2,73 dolari. La ora menționată, token-ul se tranzacționa la 4,37 dolari, cu 80% sub prețul de 22 dolari la care a închis luni. Bitcoin se corecta cu 11,3%, la 18.340 dolari.

Investitorii au retras fonduri de 6 miliarde de dolari de pe platforma FTX din weekend și până marți dimineață, potrivit Reuters, care citează un mesaj trimis de Sam Bankman-Fried angajaților.

Știrea inițială:

Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare pentru criptomonede în funcție de volumele rulate, a ajuns la un acord privind achiziția platformei rivale FTX.com, care se confruntă cu o criză de lichidități, exacerbată în ultimele zile chiar de un anunț al șefului Binance.

Directorul executiv al FTX, Sam Bankman-Fried, a declarat că a ajuns la un acord referitor la o tranzacție strategică cu Binance.

“În această după-amiază, FTX ne-a cerut ajutorul. Există o criză semnificativă de lichidități. Pentru a proteja utilizatorii, am semnat o scrisoare de intenție neangajantă, intenționând să achiziționăm integral FTX.com și să ajutăm la acoperirea deficitului de lichidități”, a scris Changpeng Zhao, directorul general al Binance, într-un mesaj pe Twitter marți.

SUA le cere, discret, băncilor să păstreze legături cu unele firme rusești, în pofida opoziției Congresului american CITEȘTE ȘI SUA le cere, discret, băncilor să păstreze legături cu unele firme rusești, în pofida opoziției Congresului american

Zhao a precizat că procesul de due diligence va începe în următoarele zile.

Directorul general al FTX, Sam Bankman-Fried, a declarat, la rândul său, că a ajuns la un acord referitor la “o tranzacție strategică” cu Binance, potrivit Bloomberg.

Anunțul privind o eventuală achiziție a FTX de către Binance vine la câteva zile după ce Zhao a declarat că Binance își va lichida toate deținerile de FTT, token-ul de schimb creat de FTX, citând “dezvăluiri recente”.

Binance deținea 23 de milioane de token-uri FTT în valoare de peste 500 milioane de dolari, primite anul trecut, în schimbul vânzării unei participații minoritare din acțiunile FTX.

Bloomberg: Twitter cere unora dintre angajații concediați să se întoarcă la serviciu CITEȘTE ȘI Bloomberg: Twitter cere unora dintre angajații concediați să se întoarcă la serviciu

Zhao nu a specificat la ce dezvăluiri s-a referit.

La începutul lunii, CoinDesk a scris că o bună parte din bilanțul Alameda Research, un fond de investiții controlat de Bankman-Fried, este alcătuită din token-uri FTT și criptomoneda SOL (Solana).

O eventuală prăbușire a fondului este estimată să aibă un impact semnificativ pe piața criptomonedelor, în special după colapsul Luna și a TerraUSD din prima jumătate a anului.

Prețul FTT a coborât abrupt în ultimele zile, investitorii fiind îngrijorați cu privire la lichiditățile FTX. Platforma de tranzacționare s-a confruntat cu retrageri masive de stablecoins săptămâna trecută, în valoare de peste 450 milioane de dolari, potrivit datelor Nansen.

Token-ul s-a apreciat cu 26% astăzi, pe fondul informațiilor privind tranzacția propusă de Binance, însă ulterior a intrat în picaj.

Canada schimbă strategia și anunță porți deschise - vrea să atragă milioane de migranți CITEȘTE ȘI Canada schimbă strategia și anunță porți deschise - vrea să atragă milioane de migranți

În jurul orei 20:00 (ora României), FTT se tranzacționa la 9,1 dolari/unitate, cu 58% sub referința de luni.

Bitcoin se deprecia cu 6,4%, la 19.339 dolari/unitate, după ce anterior revenise peste nivelul de 20.000 dolari.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
binance
ftx
ftx.com
ftt
token ftt
retrageri ftx
criza lichiditati
prabusire ftt
changpeng zhao
sam bankman-fried.