Binance se retrage, FTX.com avertizează că riscă falimentul dacă nu reușește să obțină cel puțin 4 miliarde de dolari. "Am dat-o-n bară!"

Binance se retrage, FTX.com avertizează că riscă falimentul dacă nu reușește să obțină cel puțin 4 miliarde de dolari. "Am dat-o-n bară!"
scris 10 nov 2022
Sam Bankman-Fried, fondatorul și CEO-ul FTX.com, și-a anunțat investitorii că, fără o injecție de numerar, compania va trebui să declare falimentul, potrivit unei surse Bloomberg.

Lawrence Summers, fost secretar al Trezoreriei SUA, președinte al Universității Harvard și economist șef al Băncii Mondiale, cel care a anticipat actuala criză inflaționistă, deschide Gala Profit.ro. Premii speciale, într-un an special

Declarațiile au venit chiar înainte ca Binance, cea mai mare platformă de tranzacționare pentru criptomonede în funcție de volumele rulate, să anunțe oficial că a decis să renunțe la preluarea companiei.
China s-a oferit să cumpere toată datoria suverană a „țării bitcoin” CITEȘTE ȘI China s-a oferit să cumpere toată datoria suverană a „țării bitcoin”

"Ca urmare a procesului de due diligence, precum și a ultimelor știri privind fondurile clienților gestionate în mod necorespunzător și presupusele investigații ale autorităților americane, am decis că nu vom continua potențiala achiziție a FTX.com", a declarat un purtător de cuvânt al Binance. 

În cadrul unei convorbiri telefonice, Bankman-Fried i-a informat pe investitori că platforma sa de criptomonede se confruntă cu un deficit de până la 8 miliarde de dolari și că are nevoie de minimum 4 miliarde de dolari pentru a rămâne solvabilă, a declarat sursa. FTX încearcă să obțină o finanțare de salvare sub formă de împrumuturi, capitaluri proprii sau o combinație a celor două, a mai spus persoana respectivă.
ULTIMA ORĂ Bloomberg confirmă - Enel analizează vânzarea unor active, inclusiv cele din România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Bloomberg confirmă - Enel analizează vânzarea unor active, inclusiv cele din România

"Am dat-o-n bară (I f---ed up -eng.)", le-a spus Bankman-Fried investitorilor în timpul convorbirii, potrivit Bloomberg, adăugând că ar fi "incredibil, incredibil de recunoscător" dacă investitorii l-ar putea ajuta.

Binance ajunsese zilele trecute la un acord preliminar pentru preluarea rivalei FTX.com, care a suferit o criză de lichidități după ce chiar șeful Binance a anunțat că va renunța la deținerile de FTT, token-ul nativ al FTX.

Directorii Binance ar fi constatat o diferență de ordinul miliardelor de dolari între activele și pasivele FTX în prima fază a procesului de due diligence, posibil chiar mai mare de 6 miliarde de dolari.

Problemele au împins bitcoin la minimul ultimilor 2 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
binance
ftx.com
faliment ftx
criptomonede
piata cripto