Bitcoin crește puternic pe fondul războiului comercial și al turbulențelor de pe burse

Bitcoin crește puternic pe fondul războiului comercial și al turbulențelor de pe burse
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 aug 2019

Bitcoin a început săptămâna în creștere puternică, apropiindu-se de 12.000 de dolari, în timp ce ingrijorările investitorilor legate de amplificarea tensiunilor comerciale SUA-China trag în jos bursele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Bitcoin a urcat astăzi cu până la 14% față de prețul de vineri, până la circa 11.750 de dolari, potrivit datelor Bloomberg. Totodată, ethereum înregistrează creșteri de pete 6%, iar Bloomberg Galaxy Crypto Index, care urmărește un coș de criptomonede majore, a urcat cu până la 7,8%. 
Piața muncii din SUA continuă cea mai lungă perioadă de expansiune, dar încetinește treptat CITEȘTE ȘI Piața muncii din SUA continuă cea mai lungă perioadă de expansiune, dar încetinește treptat

"În contextul agitației din piețele financiare și de pe străzi (la Hong Kong au loc proteste - n.red), aurul digital nu mai pare o idee rea. Bitcoin este văzut tot mai mult nu doar ca un pariu pe viitor, ci și ca un refugiu pentru prezent", spune Jehan Chu, managing partner la Kenetic Capital în Hong Kong.

În ultimul timp, bitcoin a avut evoluții corelate negativ cu cele de pe bursele asiatice. Indicele bursei de la Hong Kong a pierdut luni 2,85%, iar Shanghai Composite a scăzut cu 1,6%.
 
Și acțiunile din Europa, și contractele futures pentru indicii americani sunt în scădere, după ce China a reacționat luni la anunțul președintelui american Donald Trump privind introducerea unor noi taxe vamale și a lăsat yuanul să coboare la minimul ultimilor peste 10 ani față de dolar. Totodată, autoritățile chineze au cerut companiilor de stat să suspende importurile de produse agricole americane.
 
"Un motiv ar putea fi ieșirile de capital din China", după agravarea conflictului comercial cu SUA, spune Tim Maxom, șeful operațiunilor din SUA al CoolBitX, axată produse pentru plăți cu criptomonede, citat de Bloomberg.
 
Revenirea bitcoin vine după un val de scăderi provocat de criticile la adresa Libra, criptomoneda pe care Facebook intenționează să o lanseze alături de alte companii partenere.
 
"Bitcoin ar trebui să testeze rezistența de 12.000 de dolari în scurt timp. Asta presupunând că factorii macroeconomici sunt în spatele creșterii", spune Charles Yang de la firma de tranzacționare de active digitale Genesis Block.

Revenirea bitcoin vine după un val de scăderi provocat de criticile la adresa Libra, criptomoneda pe care Facebook intenționează să o lanseze alături de alte companii partenere.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
criptomonede
trump
sua-china
razboi comercial
burse