BNP Paribas negociază preluarea clienților Orange Bank din Europa. Anterior, operatorul lua în calcul extinderea diviziei bancare în România

BNP Paribas negociază preluarea clienților Orange Bank din Europa. Anterior, operatorul lua în calcul extinderea diviziei bancare în România
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 iun 2023
BNP Paribas poartă discuții exclusive cu Orange pentru a prelua clienții Orange Bank din Europa, operatorul francez de telefonie mobilă fiind pe cale să renunțe la această afacere.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Orange va colabora cu creditorul francez pentru a stabili condițiile de preluare a celor 2 milioane de clienți ai săi din domeniul bancar din Europa. Parteneriatul face parte din planul Orange de a retrage progresiv Orange Bank de pe piața bancară de retail din Franța și Spania.
Infineon își mărește capacitățile pentru dezvoltare de cipuri în România CITEȘTE ȘI Infineon își mărește capacitățile pentru dezvoltare de cipuri în România

Orange a căutat parteneri pentru afacerea bancară neprofitabilă, care a acumulat pierderi totale de peste 800 de milioane de euro de lansarea care a avut loc la sfârșitul anului 2017. Directorul general Christel Heydemann a anunțat la începutul acestui an un nou plan strategic pentru compania de telefonie, care presupune investiții în activitatea sa de bază în domeniul telecomunicațiilor, stimularea creșterii în Africa și restructurarea unității sale de enterprise, aflată în declin, cu accent pe securitatea cibernetică. 

Obiectivul Orange fusese de a atinge pragul de rentabilitate la unitatea bancară până la începutul anului 2026. 
 
Compania a căutat inițial un partener financiar pentru această divizie. Firma de investiții americană Ripplewood Advisors LLC și Cerberus Capital Management au luat în considerare în considerare să depună oferte pentru această afacere, au declarat sursele Bloomberg.
 
Orange Bank furnizează conturi curente, conturi de economii, împrumuturi, asigurări și servicii de plată.să renunțe la această afacere. Serviciul este disponibil în prezent doar în Franța, Spania și în mai multe țări africane.

Anul trecut, Orange Bank lua în calcul extinderea pe piețele din România, Polonia și Belgia.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
orange
orange bank
bnp paribas