Booking.com, lovit puternic de pandemie - taie mii de locuri de muncă. "Ultimele 5 luni au reprezentat cea mai mare criză economică și socială din existența noastră!". Și Airbnb și TripAdvisor concediază

Booking.com, lovit puternic de pandemie - taie mii de locuri de muncă.  "Ultimele 5 luni au reprezentat cea mai mare criză economică și socială din existența noastră!". Și Airbnb și TripAdvisor concediază
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 aug 2020

Booking Holdings, proprietarul Booking.com, elimină mii de locuri de muncă la nivel global, în contextul în care pandemia de Covid-19 a lovit dur industria turismului.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție - OMV Petrom vinde un teren într-o zonă extrem de căutată, pe care poate fi dezvoltat un proiect imobiliar mixt

Circa un sfert dintre angajații platformei de călătorii Booking.com vor fi concediați, respectiv aproximativ 4.000 de persoane, potrivit Bloomberg.

Potrivit companiei, numărul de posturi desființate, care încă nu a fost stabilit exact, va reflecta "așteptările cu privire la viitorul călătoriilor".

Masca de protecție devine obligatorie în piețele și pe străzile pietonale din Brașov CITEȘTE ȘI Masca de protecție devine obligatorie în piețele și pe străzile pietonale din Brașov

 "Ultimele 5 luni au reprezentat cea mai mare criză economică și socială din existența noastră", a declarat CEO-ul compaiei, Glenn Fogel.

Afacerile Booking au fost puternic trase în jos de pandemie și restricții, iar industria turismului rămâne în continuare sub "presiuni majore", consideră CEO-ul.

"În adâncul inimii am sperat, pentru multă vreme, că nu se va ajunge în  această situație. Totuși, nimic nu poate înlătura impactul pe care această criză l-a avut și va continua să îl aibă atât asupra industriei călătoriilor, cât și asupra companiei noastre", a adăugat Fogel.

Booking.com a primit, anul acesta, un ajutor de stat de la guvernul olandez, unde compania este înregistrată. Reprezentanții companiei susțin că, fără acest ajutor, tăierile de posturi ar fi fost mai mari.

Airbnb și TripAdvisor au anunțat de asemenea tăierea a circa un sfert din locurile de muncă în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
booking.com
booking
turism
concedieri booking
covid-19