Celebrul investitor Michael Burry, care a anticipat ultima criză financiară, interpretat de Christian Bale în"The Big Short", avertizează în legătură cu Efectul Bullwhip. Ce este acest fenomen

Celebrul investitor Michael Burry, care a anticipat ultima criză financiară, interpretat de Christian Bale în"The Big Short", avertizează în legătură cu Efectul Bullwhip. Ce este acest fenomen
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 iun 2022
Michael Burry, fondatorul Scion Asset Management, devenit celebru după ce Christian Bale l-a interpretat în filmul "The Big Short", a sugerat că Efectul Bullwhip (efectul de bici) din sectorul de retail ar putea face ca Rezerva Federală (Fed) a SUA să dea înapoi în privința creșterilor de dobândă și politicii de restrângere cantitativă.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Mesajul său face trimitere la un articol publicat de CNN despre faptul că retailerii iau în considerare posibilitatea de a permite clienților să păstreze articolele pe care vor să le returneze, în loc să fie nevoiți să le ia înapoi și să majoreze stocurile deja prea mari.
 
Potrivit celebrului investitor, această situație ar putea duce la scăderea ratei inflației în acest an, cu efecte asupra politicii monetare a Fed.
 
"Această supraofertă la nivelul comerțului cu amănuntul este efectul Bullwhip. Căutați pe Google. Merită să îl înțelegeți pentru eforturile dvs. de investiții. Impulsuri deflaționiste de la acest lucru- -> dezinflație în IPC mai târziu în acest an --> Fed inversează majorarea ratelor și QT --> Cicluri", se arată în mesajul lui Burry.
 
Celebrul investitor Michael Burry, care a anticipat ultima criză financiară, interpretat de Christian Bale în
 
Efectul Bullwhip este un fenomen care vizează lanțul de aprovizionare și face referire la modul în care fluctuațiile relativ mici ale cererii la nivel de retail pot provoca fluctuații mult mai mari ale cererii la nivelul comerțului cu ridicata, al distribuitorilor, al furnizorilor de materii prime și al producătorilor. Astfel, atunci când cererea din partea consumatorilor de retail crește sau scade, comercianții se grăbesc să vină în întâmpinarea noului nivel de cerere, ajungându-se în cele din urmă la un dezechilibru.
 
Burry și-a exprimat recent îngrijorarea cu privire la evoluția economiei. În luna mai, un mesaj al său de pe Twitter a evidențiat posibilitatea unei prăbușiri similare celei din 2008.
viewscnt
Afla mai multe despre
burry
inflatie
fed
bullwhip
cerere
preturi
michael burry