Comenzile industriale din Germania s-au prăbușit, amplificând teama de recesiune

Comenzile industriale din Germania s-au prăbușit, amplificând teama de recesiune
scris 6 mai 2023

Comenzile din industria Germaniei au cunoscut în martie cea mai amplă prăbușire de la pandemia COVID-19 încoace, potrivit datelor oficiale publicate de Berlin, amplificând temerile că cea mai mare economie a Uniunii Europene va intra în recesiune.

Comenzile noi au scăzut în mod surprinzător cu 10,7% față de luna trecută, cel mai declin din august 2020 încoace, scrie Bloomberg.

Banca rusă National Bank Trust dă în judecată traderi de mărfuri, sub acuzația de fraudă, cerând peste 1 miliard de dolari CITEȘTE ȘI Banca rusă National Bank Trust dă în judecată traderi de mărfuri, sub acuzația de fraudă, cerând peste 1 miliard de dolari

Consensul analiștilor prognoza o reducere cu numai 2,8%. În lunile anterioare, comenzile crescuseră, ceea ce crease speranța că economia germane va reuși să facă față presiunilor negative induse de războiul din Ucraina și de criza energetică agravată de acesta.

Însă cele mai recente date au resuscitat îngrijorările investitorilor.

EXCLUSIV Legea care urma să interzică plata salariilor cash, întoarsă la comisii. Inițiatorii renunță la obligația plății pe card, înlocuind-o cu drept al salariatului de a opta CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Legea care urma să interzică plata salariilor cash, întoarsă la comisii. Inițiatorii renunță la obligația plății pe card, înlocuind-o cu drept al salariatului de a opta

Cel mai mult au scăzut comenzile din sectorul manufacturier. Ordinele de producție la export s-au redus cu 13,3%, iar cele interne – cu 6,8%.

″Luată izolat, scăderea întunecă perspectiva asupra industriei germane. Pe de altă parte, imaginea este foarte amestecată, dat fiind că, la nivelul întregului prim trimestru din 2023, s-a consemnat o ușoară creștere față de ultimele 3 luni ale anului trecut″, a comentat economistul Holger Schmieding de la Berenberg Bank.

viewscnt
Afla mai multe despre
economia germaniei
recesiune germania
comenzi industriale germania