Comisia Europeană critică decizia României de a interzice exporturile de produse agricole

Comisia Europeană critică decizia României de a interzice exporturile de produse agricole
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2020

Comisia Europeană și-a exprimat dezaprobarea față de decizia României de a interzice exporturile de produse agricole, adăugând că va analiza impactul pe care această interdicție îl va avea asupra schimburilor comerciale în interiorul pieței unice, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
Cum e să lucrezi pentru companii din Silicon Valley – experiența personală a unui inginer software de la Gemini Solutions CITEȘTE ȘI Cum e să lucrezi pentru companii din Silicon Valley – experiența personală a unui inginer software de la Gemini Solutions

Săptămâna trecută, autoritățile de la București au interzis vânzarea de produse agricole, inclusiv grâu, porumb și zahăr, în afara Uniunii Europene. Guvernul român intenționează să permită în continuare vânzarea produselor în UE, însă cumpărătorii trebuie să dovedească faptul că nu sunt destinate pentru a fi exportate, scrie Agerpres.

 Vremea se răcește în majoritatea regiunilor. Când revin temperaturile la valori normale CITEȘTE ȘI Vremea se răcește în majoritatea regiunilor. Când revin temperaturile la valori normale

Potrivit unui comunicat publicat sâmbătă, Comisia Europeană a subliniat că nu există motive de piață pentru a limita schimburile comerciale în interiorul sau în afara pieței unice. Restricțiile care plasează o "povară excesivă" asupra exportatorilor de produse agricole, vor afecta securitatea alimentară, susține executivul comunitar.

"Comisia nu dispune de niciun fel de informații care să arate că România se confruntă sau se va confrunta în scurt timp cu deficiențe în aprovizionarea de produse agricole destinate consumului uman. Măsurile par să fie disproporționate", a declarat comisarul european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski.

România este unul dintre cei mai importanți exportatori comunitari de grâu, porumb și orz, deservind piețele din Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

Comisia Europeană a adăugat că poartă discuții cu autoritățile române și evaluează impactul interdicției. Menținerea unui lanț funcțional de aprovizionare cu alimente este o prioritate în contextul pandemiei de coronavirus, a subliniat executivul comunitar.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
cereale
importuri