Continental analizează vânzarea unor active pentru consolidarea profitului

Continental analizează vânzarea unor active pentru consolidarea profitului
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 oct 2023

Producătorul german de componente auto și anvelope Continental AG analizează vânzarea anumitor active din domeniul automotive, inclusiv a diviziei de mobilitate autonomă, în contextul în care este presat să își consolideze profitabilitatea, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit surselor, directorii și membrii Consiliului de supraveghere de la Continental au evaluat mai multe unități din cadrul diviziei automotive și este posibil să anunțe planuri destinate eliminării unora din cele mai puțin profitabile unități cu prilejul reuniunii cu investitorii care va fi organizată pe data de 4 decembrie, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Curtea Constituțională a respins sesizarea pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare. LISTA noilor taxe și facilități tăiate pregătită să fie aplicată CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Curtea Constituțională a respins sesizarea pe proiectul de lege privind măsurile fiscal-bugetare. LISTA noilor taxe și facilități tăiate pregătită să fie aplicată

Printre opțiunile analizate se numără vânzarea sau adăugarea unor parteneri la divizia de mobilitate autonomă, care are nevoie noi investiții în valoare de sute de milioane de euro. Sursele au adăugat că grupul german ar putea analiza și vânzarea unei părți sau a întregii divizii de user experience, care produce display-uri și sisteme de divertisment pentru automobile.

Președintele Consiliului de supraveghere, Wolfgang Reitzle, lucrează la un plan de restructurare a Continental în numele acționarului principal, familia Schaeffler. Reitzle, care ocupă postul de președinte al board-ului din 2009, ar urma să demisioneze la următoarea AGA dar este posibil să își prelungească mandatul dacă va fi nevoie să supervizeze procesul de restructurare, au adăugat sursele.

Tot sursele susțin că o serie de fonduri de investiții, inclusiv Apollo Global Management Inc., studiază posibile tranzacții care să vizeze unele din operațiunile Continental. Grupul german a primit semnale și de la unii furnizori rivali care ar fi interesați de o parte din afacerile sale. Însă discuțiile sunt în derulare și nu există nicio certitudine că se vor finaliza printr-o tranzacție, au adăugat sursele.

Continental încearcă să pună capăt tendinței de reducere a profitabilității la divizia sa automotive, care a început să rămână în urma rivalilor în procesul de tranziție la vehiculele electrice, astfel că prețul acțiunilor Continental s-a redus la jumătate în ultimii cinci ani.

VIDEO PROFIT LIVE Oana Pascu, fondator Complice.ro: Avem parteneri care au crescut prețurile de 4 ori pe parcursul anului CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Oana Pascu, fondator Complice.ro: Avem parteneri care au crescut prețurile de 4 ori pe parcursul anului

Compania germană este gata să vândă o parte din afaceri dacă aceasta ajută la protejarea viitorului, a declarat luna trecută directorul general de la Continental, Nikolai Setzer înrt-un interviu pentru Welt am Sonntag. Acesta a adăugat că are loc și un proces de analiză a celei mai bune structuri de proprietate pentru divizia ContiTech.

Grupul Continental are aproximativ 232.000 de angajați la nivel mondial, dintre care 59.000 în Germania.

Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deține șapte unități de producție și patru centre de inginerie în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov și Iași. Continental avea la finalul anului 2018 peste 20.000 de angajați în România, din care o treime erau ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare.

viewscnt
Afla mai multe despre
continental
automotive