Creatorul ChatGPT este în discuții pentru a vinde acțiuni la o evaluare de 86 miliarde dolari

Creatorul ChatGPT este în discuții pentru a vinde acțiuni la o evaluare de 86 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2023

Creatorul ChatGPT, OpenAI, este în discuții pentru a vinde acțiuni, la o evaluare de 86 de miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

În aprilie, la o altă rundă de investiții, OpenAI era evaluată la 29 de miliarde de dolari.

La acest moment este negociată o ofertă cu potențiali investitori, conform Bloomberg.

Ungaria consideră un „pas ostil” taxa impusă de Bulgaria pentru tranzitul gazelor rusești și amenință cu măsuri CITEȘTE ȘI Ungaria consideră un „pas ostil” taxa impusă de Bulgaria pentru tranzitul gazelor rusești și amenință cu măsuri

Veniturile generate de ChatGPT pentru OpenAI sunt din ce în ce mai mari, însă ritmul de creștere al acestora pare să încetinească.

În luna septembrie, aplicațiile mobile de ChatGPT pentru Android și iOS au atras 4,58 de milioane de dolari, conform datelor furnizate de Appfigures.

În luna iulie, veniturile aplicațiilor ChatGPT erau de 2,74 de milioane de dolari, cu o creștere de 30%. O lună mai târziu, acestea urcau la 3,81 de milioane de dolari, în creștere de 39%.

OpenAI ia în calcul să-și dezvolte propriile cipuri de AI CITEȘTE ȘI OpenAI ia în calcul să-și dezvolte propriile cipuri de AI

În septembrie, însă, ritmul de creștere a veniturilor a scăzut la 20%, ceea ce pare să indice că ChatGPT se apropie de numărul maxim de utilizatori dispuși să plătească.

OpenAI vinde cu 20 de dolari pe lună un abonament, numit ChatGPT+, care oferă acces la o serie de funcții suplimentare față de versiunea gratuită, printre care posibilitatea căutării răspunsurilor pe internet.

Aproape două treimi din veniturile pe luna septembrie au venit de pe iOS, platformă ai cărei utilizatori au adus 3 milioane de dolari pentru OpenAI.

Tot în luna septembrie, au fost înregistrate 15,6 milioane de descărcări, ceea ce a dus numărul total de download-uri pentru aplicațiile ChatGPT la 52,2 milioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
chatgpt
chatbot
ai