Credit Suisse și UBS, printre băncile investigate de Departamentul de Justiție al SUA pentru a stabili dacă au ajutat oligarhi ruși să evite sacțiunile

Credit Suisse și UBS, printre băncile investigate de Departamentul de Justiție al SUA pentru a stabili dacă au ajutat oligarhi ruși să evite sacțiunile

Foto dreamstime.com

scris 24 mar 2023
Credit Suisse Group și UBS Group se numără printre băncile investigate în cadrul unei anchete a Departamentului de Justiție al SUA, care verifică dacă bancherii au ajutat oligarhii ruși să se sustragă sancțiunilor, potrivit surselor Bloomberg.
 
Băncile elvețiene au fost incluse într-un val recent de citații trimise de guvernul american, au precizat sursele. Cererile de informații au fost trimise înainte de criza care a cuprins Credit Suisse și acordul de preluare de către UBS. 
Nordis Group anunță începerea livrărilor pentru apartamentele rezidențiale Nordis Mamaia: 73 de noi proprietari într-o singură zi CITEȘTE ȘI Nordis Group anunță începerea livrărilor pentru apartamentele rezidențiale Nordis Mamaia: 73 de noi proprietari într-o singură zi

Citațiile au ajuns și la angajați ai unor bănci importante din SUA. Investigațiile Departamentului de Justiție se concentrează pe identificarea angajaților băncilor care au avut de-a face cu clienți sancționați și pe modul în care au fost verificați acești clienți în ultimii ani. Acei bancheri și consilieri ar putea fi apoi supuși unor investigații suplimentare pentru a se stabili dacă au încălcat vreo lege.

Înainte ca războiul din Ucraina să ducă la extinderea sancțiunilor, Credit Suisse era bine cunoscută pentru relațiile cu oligarhi ruși. La apogeul său, banca a gestionat peste 60 de miliarde de dolari pentru clienții ruși, care au generat venituri între 500 și 600 de milioane de dolari pe an pentru Credit Suisse. 
 
În momentul în care și-a întrerupt activitatea cu clienții individuali ruși în luna mai a anului trecut, Credit Suisse administra aproximativ 33 de miliarde de dolari de la aceștia, cu 50% mai mult decât UBS, în ciuda faptului că UBS avea, în general, o activitate mai mare pe segmentul de gestionare a averilor.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
credit suisse
ubs
oligarhi rusi
rusia
sanctiuni
investigatie ubs