Renault invită băncile să facă oferte pentru listarea diviziei sale de vehicule electrice

Renault invită băncile să facă oferte pentru listarea diviziei sale de vehicule electrice
scris 23 mar 2023

Grupul auto francez Renault SA a invitat băncile de investiții să facă oferte pentru un rol în viitoarea ofertă publică inițială a diviziei sale de vehicule electrice, denumită Ampere, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.

În ultimele zile, proprietarul Dacia a trimis cereri pentru propuneri potențialilor subscriptori la viitorul IPO, au precizat sursele care au dorit să își păstreze anonimatul. Grupul francez are în vedere o listare a diviziei Ampere la bursa Euronext Paris în trimestrul patru al acestui an, au adăugat sursele.

O criză de ulei de gătit se prefigurează din cauza creșterii apetitului global pentru biocombustibili CITEȘTE ȘI O criză de ulei de gătit se prefigurează din cauza creșterii apetitului global pentru biocombustibili

Anul trecut, Renault a anunțat în mod oficial că ia în considerare opțiunea creării a două entități separate, una dedicată dezvoltării, producției și vânzării de vehicule electrice, cu sediul în Franța, și cealaltă dedicată dezvoltării și producției de motoare și cutii de viteze termice și hibride de nouă generație E-TECH, care va include operațiunile din România, Spania, Portugalia, Turcia și America Latină. Divizia Ampere va avea sediul în Franța și aproximativ 10.000 de angajați. Societatea mixtă din domeniul vehiculelor cu motoare pe combustie înființată cu Geely, care va avea denumirea Horse, va avea sediul în afara Franței și aproximativ 19.000 de angajați pe trei continente, scrie Agerpres.

Bloomberg News a informat anterior că Renault mizează pe o evaluare de aproximativ 10 miliarde de euro pentru Ampere. Cu toate acestea, sursele precizează că negocierile nu s-au finalizat încă iar detaliile cu privire la o posibilă ofertă publică inițială ar putea să sufere modificări din cauza condițiilor de pe piață.

În prezent, piața din Europa suferă de o lipsă de IPO-uri importante, în condițiile evoluțiilor volatile de pe bursă și ale contextului economic pesimist. Prăbușirea bruscă a băncii elvețiene Credit Suisse Group AG, care a provocat repercusiuni la nivel mondial, a crescut îngrijorările investitorilor în ultimele săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
vehicule electrice