Deutsche Bank, interesată de achiziții. Pe lista țintelor posibile se află Commerzbank și ABN Amro Bank

Deutsche Bank, interesată de achiziții. Pe lista țintelor posibile se află Commerzbank și ABN Amro Bank
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 ian 2024
Deutsche Bank desfășoară discuții interne cu privire la posibilitatea unor preluări care să implice creditori europeni, pe lista posibilelor ținte aflându-se inclusiv Commerzbank și creditorul olandez ABN Amro Bank.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Scenariile pe care CEO-ul Christian Sewing le-a discutat în ultimele luni au fost în jurul câtorva bănci europene, rivalul său german și creditorul olandez numărându-se printre țintele considerate atractive, au declarat persoane familiarizate cu această chestiune, pentru Bloomberg. Discuțiile informale cu potențiali consilieri despre variante de fuziune au loc în contextul în care cea mai mare bancă din Germania caută să se consolideze și să obțină sinergii.
 VIDEO CEO-ul Boeing, în lacrimi în timp ce spune că e nevoie de asumarea greșelilor CITEȘTE ȘI VIDEO CEO-ul Boeing, în lacrimi în timp ce spune că e nevoie de asumarea greșelilor

Deutsche Bank nu a mandatat în mod oficial nicio bancă de investiții să o ajute la căutarea de tranzacții și nici nu a purtat discuții cu niciunul dintre creditorii europeni de pe lista sa de potențiale ținte, au precizat sursele. Banca evaluează în mod constant potențialele scenarii de tranzacționare, a declarat una dintre persoane.

În plus, există obstacole semnificative în calea oricărei potențiale fuziuni. De exemplu, orice tranzacție pentru rivalul său Commerzbank ar necesita un sprijin masiv din partea autorităților de reglementare. Conform standardelor actuale, o bancă care achiziționează o altă bancă trebuie să reevalueze activele și pasivele țintei la valoarea curentă de piață. Acest lucru ar putea cauza o depreciere semnificativă a creditelor, chiar dacă acestea sunt păstrate până la scadență. O achiziție a Commerzbank de către orice cumpărător ar declanșa probabil o depreciere cu peste peste 10 miliarde de euro, potrivit unor estimări.
 
Purtătorii de cuvânt ai Deutsche Bank, Commerzbank și ABN Amro au refuzat să comenteze.
Managerii Banca Transilvania și cei ai OTP Bank se întâlnesc pentru finalizarea tranzacției CITEȘTE ȘI Managerii Banca Transilvania și cei ai OTP Bank se întâlnesc pentru finalizarea tranzacției

Cu toate acestea, conducerea Deutsche Bank vede o achiziție ca pe o modalitate de a-și spori atractivitatea acțiunilor în rândul investitorilor. Strategia actuală a eșuat până acum în mare măsură să stimuleze evaluarea băncii, care a rămas scăzută în comparație cu media europeană pe tot parcursul mandatului lui Sewing.

Deutsche Bank are în prezent o valoare de piață de aproximativ 25 de miliarde de euro, față de aproximativ 14 miliarde de euro pentru Commerzbank și 12 miliarde de euro pentru ABN Amro.
 
Președintele Consiliului de Supraveghere, Alexander Wynaendts, a declarat în noiembrie că Deutsche Bank vrea să fie pregătită să facă tranzacții, chiar dacă strategia sa nu depinde de acest lucru. Dar valoarea scăzută a acțiunilor creditorului este în sine un factor de descurajare a tranzacțiilor, deoarece crește costul oricărei achiziții pentru acționarii existenți.
viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bank
commerzbank.
abn amro