Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume

Elon Musk este din nou cel mai bogat om din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 feb 2023

Elon Musk și-a recâștigat titlul de cel mai bogat om din lume, potrivit evaluării Bloomberg, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul general al Tesla fusese detronat de pe primul loc de Bernard Arnault, patronul brandului francez de lux LVMH, în luna decembrie a anului trecut, iar de atunci Musk a rămas pe locul 2 timp de mai bine de două luni. Începând de luni, însă, Bloomberg spune că o revenire a acțiunilor Tesla l-a readus pe Musk pe primul loc în clasamentul miliardarilor în timp real, scrie News.ro.

GRAFICE Încrederea în economia românească s-a îmbunătățit în februarie, însă dinamica PIB ar putea fi slabă la început de an CITEȘTE ȘI GRAFICE Încrederea în economia românească s-a îmbunătățit în februarie, însă dinamica PIB ar putea fi slabă la început de an

Potrivit Bloomberg, averea netă a lui Musk era de aproximativ 187,1 miliarde de dolari luni, după închiderea piețelor, depășind cu puțin averea de 185,3 miliarde de dolari a lui Arnault.

Dacă acțiunile Tesla au scăzut puternic anul trecut, pe fondul achiziției cu probleme a Twitter și a unei scăderi mai ample a pieței de tehnologie, în 2023 acțiunile producătorului de vehicule electrice au început să crească din nou.

Musk este cea mai bogată persoană din lume, dar deține, totodată, recordul pentru cea mai mare avere pierdută vreodată de cineva în istorie. La sfârșitul anului trecut, Musk a devenit prima persoană care a pierdut o avere de 200 de miliarde de dolari - după ce averea sa netă a scăzut de la 340 de miliarde de dolari, în noiembrie 2021, la 137 de miliarde de dolari în decembrie 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
cel mai bogat om din lume