Ericsson, care tocmai a obținut avizul CSAT pentru 5G, este investigat, din nou, de autoritățile americane

Ericsson, care tocmai a obținut avizul CSAT pentru 5G, este investigat, din nou, de autoritățile americane
scris 13 iun 2022

Producătorul suedez Ericsson, unul dintre liderii mondiali în domeniul tehnologiei 5G, este investigat, din nou, de autoritățile americane pentru operațiuni în Irak.

Ericsson are deja încheiat un acord de 1 miliard dolari cu autoritățile americane pentru corupție.

Ericsson a admis, în februarie, că ar fi putut oferi bani grupării teroriste ISIS pentru a-și securiza transporturile din Irak, arată Bloomberg.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Majoritatea tour-operatorilor se așteaptă la un flux mai mare de turiști. Cresc prețurile, de la bilete de avion la hotel și mâncare

Compania a anunțat că „nu știe” unde au ajuns anumite sume de bani, existând suspiciuni că banii ar fi ajuns la teroriștii Statului Islamic.

În România, producătorul suedez a primit, în aprilie, avizul CSAT-ului pentru a deveni furnizor de echipamente 5G. 

 

 

Avizul a fost acordat firmelor Ericsson Telecommunications România, Ericsson Antenna Technology România, Ericsson Estonia și Ericsson AB.

Ericsson este unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente telecom la nivel mondial, cu vânzări de 71,3 miliarde de coroane suedeze (6,8 miliarde euro) în 2021.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Deprecierea acțiunilor la companiile din zona tehnologică poate reprezenta o oportunitate pentru investitori

Profit.ro a anunțat recent că grupul a alocat aproape 150 milioane de lei (circa 30 milioane de euro) pentru capitalizarea celor două subsidiare din România, Ericsson Telecommunications România și Ericsson Antenna Technology România, ultima fiind fosta fabrică de antene de telecomunicații preluată în 2019 de la germanii de la Kathrein în cadrul unei tranzacții la nivel global.

Ericsson Telecommunications România are sediul în București și a consemnat în 2020 afaceri de 787,9 milioane de lei, în creștere cu 2,2% față de 2019. Și profitul net a înregistrat un avans ușor, sub 1%, la 14,9 milioane de lei. Numărul mediu de salariați a sporit cu 4,7%, la 2.699.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Din 2007, România găzduiește și unul dintre cele patru centre de servicii globale (GSC) ale Ericsson, având peste 2.500 de experți ce deservesc peste 40 de rețele din întreaga lume, cu peste 200 de milioane de abonați.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson
csat