Euro a căzut la minimul ultimilor 20 de ani în raport cu dolarul american

Euro a căzut la minimul ultimilor 20 de ani în raport cu dolarul american
scris 5 iul 2022
Euro s-a prăbușit la minimul ultimilor 20 de ani în raport cu dolarul american, în condițiile în care investitorii au redus pariurile pe o creștere agresivă a dobânzilor din partea Băncii Centrale Europene (BCE), având în vedere riscul tot mai mare de recesiune.
 
Moneda europeană a scăzut marți cu până la 0,9%, la 1,0331 dolari, cel mai slab nivel din decembrie 2002. Investitorii și-au redus estimările privind creșterea dobânzii de referință a BCE la mai puțin de 140 de puncte de bază în acest an, de la peste 190 de puncte de bază în urmă cu aproape trei săptămâni, notează Bloomberg.
BCE vrea să împiedice băncile din zona euro să obțină profituri de miliarde de euro din banii primiți prin schema de creditare din pandemie CITEȘTE ȘI BCE vrea să împiedice băncile din zona euro să obțină profituri de miliarde de euro din banii primiți prin schema de creditare din pandemie

Euro a scăzut cu peste 8% față de dolar în acest an, având în vedere că inflația record a intensificat presiunile asupra gospodăriilor și firmelor. În plus, războiului din Ucraina reduce capacitatea BCE de a majora ratele de dobândă la fel de repede ca Rezerva Federală a SUA.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
euro
dolar
eur/usd
dobanzi
ucraina
rusia
fed
bce