First Republic Bank primește depozite de 30 miliarde dolari de la cele mai mari bănci din SUA

First Republic Bank primește depozite de 30 miliarde dolari de la cele mai mari bănci din SUA
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 16 mar 2023

Cele mai mari bănci din SUA au convenit să depună 30 de miliarde de dolari la First Republic Bank, într-un efort de a calma temerile legate de soliditatea sistemului bancar american, care a fost zguduit de o două falimente în ultima săptămână.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup și Wells Fargo vor contribui cu depozite de 5 miliarde de dolari fiecare, în timp ce Goldman Sachs și Morgan Stanley vor contribui cu câte 2,5 miliarde de dolari, au anunțat băncile într-un comunicat joi.

PNC Financial Services Group, Bank of New York Mellon, Truist Financial, U.S. Bancorp și State Street vor contribui cu câte un miliard de dolari fiecare, scrie Bloomberg.

ULTIMA ORĂ Consiliul ASF ridică autorizația conducerii Euroins - surse CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Consiliul ASF ridică autorizația conducerii Euroins - surse

"Această acțiune a celor mai mari bănci americane reflectă încrederea lor în First Republic și în băncile de toate mărimile", potrivit băncilor.

Autoritățile de reglementare au salutat decizia, declarând că "această dovadă de sprijin din partea unui grup de bănci mari este binevenită și demonstrează reziliența sistemului bancar".

Acțiunile americane au închis tranzacțiile puternic în urcare, principalii indici bursieri consemând câștiguri de până la 2,5%.

First Republic a explorat mai multe opțiuni strategice, inclusiv o posibilă vânzare, a relatat Bloomberg News anterior. Acțiunile băncii s-au prăbușit în urma colapsului Silicon Valley Bank și a închiderii Signature Bank.

Titlurile First Bank au avansat cu 10%, până la 34,27 dolari, preț care rămân însă cu 64% sub cel consemnat la finele săptămânii trecute.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
first republic bank
depozite
salvare banci sua
faliment svb