Germania va forța proprietarii de terenuri să accepte montarea instalațiilor de energie regenerabilă

Germania va forța proprietarii de terenuri să accepte montarea instalațiilor de energie regenerabilă
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 nov 2023

Proprietarii germani de terenuri nu vor mai putea refuza accesul în cazul în care operatorii de rețea trebuie să conecteze infrastructura de energie regenerabilă pe proprietatea lor, scrie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Măsura – care a stârnit critici din partea fermierilor – face parte dintr-o serie de noi reglementări convenite marți de liderii federali și de land. Obiectivul este de a accelera extinderea și conectarea energiei curate, care a stagnat din cauza perioadelor lungi de aprobare și a opoziției locale, scrie G4Media.ro.

Coloși germani, ca SAP, Bosch și proprietarul Lidl-Kaufland, investesc 500 milioane euro în rivalul european al OpenAI CITEȘTE ȘI Coloși germani, ca SAP, Bosch și proprietarul Lidl-Kaufland, investesc 500 milioane euro în rivalul european al OpenAI

În prezent, operatorii de rețea trebuie adesea să meargă în instanță pentru a obține acces la proprietăți dacă doresc să planifice, darămite să construiască o linie de conectare a energiei electrice sau a încălzirii urbane, potrivit documentului guvernamental care însoțește noile reglementări. Asociația fermierilor germani a avertizat că forțarea proprietarilor de terenuri să tolereze instalațiile ar fi „discutabilă din punct de vedere constituțional”.

Cea mai mare economie a Europei încearcă să scape de combustibilii fosili, după ce a renunțat deja la energia nucleară la începutul acestui an, și are nevoie de o construcție masivă a rețelei sale pentru a face ca energia solară și eoliană să ajungă în regiunile care au nevoie de ea. Până în 2030, guvernul dorește ca 80% din energia electrică germană să provină din surse regenerabile, față de 48% anul trecut.

În timp ce proprietarii de proprietăți afectate de noile reguli – care trebuie încă să fie consemnate în lege – ar trebui să primească compensații, „trebuie să se asigure că proiectele nu sunt întârziate de negocieri îndelungate cu privire la sumă”, se arată în document.

„Scopul este de a curăța jungla birocratică din Germania”, a declarat ministrul Economiei, Robert Habeck. El a promis, de asemenea, să reducă alte obligații legale și de planificare care împovărează în special întreprinderile mici și mijlocii.

PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Anca Morariu, fondator Forever Lash: Vrem să ne extindem la nivel internațional. Vrem să implementăm rețele de automate de gene false CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Anca Morariu, fondator Forever Lash: Vrem să ne extindem la nivel internațional. Vrem să implementăm rețele de automate de gene false

Acordul prevede opțiunea unor niveluri de toleranță mai ridicate pentru zgomot și mirosuri în jurul siturilor industriale și al centralelor electrice din apropierea noilor zone rezidențiale. De asemenea, acordul promite evaluări mai rapide ale impactului asupra mediului, scurtături în procedurile judiciare și aprobări mai ușoare pentru transporturile de mărfuri grele.

Federația germană pentru energie regenerabilă a salutat acordul ca fiind un „semnal important pentru industrie” și a solicitat o punere în aplicare rapidă.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
energie