Tesla are probleme mari în Suedia

Tesla are probleme mari în Suedia
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 8 nov 2023
Tesla are probleme serioase în Suedia, după ce un sindicat al lucrătorilor din domeniul transporturilor a declarat că intenționează să își extindă blocarea livrărilor producătorului auto în toate porturile suedeze, începând cu 17 noiembrie.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Sindicatul suedez al lucrătorilor din transporturi anunțase anterior că va refuza să încarce și să descarce automobilele Tesla în patru porturi suedeze, ca urmare a refuzului companiei americane de a semna contracte colective de muncă cu mecanicii săi. Membrii IF Metall care lucrează în 10 ateliere de service Tesla și în aproximativ 20 de centre de reparații sunt în grevă din 27 octombrie.
ARB: Băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operațiunilor în numerar în contextul intrării în vigoare a Legii care limitează cash-ul. 23% dintre români utilizează mai mult numerar în tranzacții și 13% doar numerar CITEȘTE ȘI ARB: Băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operațiunilor în numerar în contextul intrării în vigoare a Legii care limitează cash-ul. 23% dintre români utilizează mai mult numerar în tranzacții și 13% doar numerar

"Am primit semnale că mașinile Tesla sunt reprogramate pentru alte porturi suedeze și acum închidem complet această posibilitate", a declarat Tommy Wreeth de la Sindicatul lucrătorilor din transporturi, citat de Bloomberg.

Problemele din Suedia s-ar putea amplifica în următoarele săptămâni, pe măsură ce alte sindicate vor cere condiții mai bune pentru lucrători prin acorduri colective. Într-un interviu acordat marți ziarului Dagens Industri, Susanna Gideonsson, președintele Confederației Sindicatelor Suedeze, a avertizat că organizația este pregătită să escaladeze conflictul dacă Tesla nu-și schimbă poziția.
 
Tesla a declarat pentru agenția suedeză de presă TT că "oferă deja acorduri echivalente sau mai bune decât cele acoperite de negocierile colective și nu vede niciun motiv pentru a semna vreun alt acord".
 
Suedia este a cincea cea mai mare piață a Tesla în Europa, cu un total de 16.309 mașini noi înmatriculate în primele nouă luni ale anului.
viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
musk
tesla suedia
livrari tesla
tesla porturi
greva
sindicat
elon musk