Goldman Sachs avertizează că bursele s-ar putea împotmoli după raliul recent

Goldman Sachs avertizează că bursele s-ar putea împotmoli după raliul recent
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 14 iul 2023
Creșterea acțiunilor globale sugerează că riscurile privind inflația și recesiunea au rămas în urmă. Strategii de la Goldman Sachs sunt însă mai sceptici.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
"Riscul de recesiune din SUA rămâne ridicat, iar inflația s-ar putea dovedi mai rigidă de aici încolo, declanșând surprize din partea băncilor centrale", potrivit unei note către clienți a băncii americane.
Acțiunile Hidroelectrica cumulează transferuri de 45 milioane lei până la jumătatea orarului de tranzacționare. Prețul a urcat spre zona de 112 lei/acțiune, unde a fost maximul în coridorul ofertei primare CITEȘTE ȘI Acțiunile Hidroelectrica cumulează transferuri de 45 milioane lei până la jumătatea orarului de tranzacționare. Prețul a urcat spre zona de 112 lei/acțiune, unde a fost maximul în coridorul ofertei primare

Goldman Sachs, care a prognozat corect o perioadă de subperformanță a indicele S&P 500 la începutul anului 2023, crede că îmbunătățirea sentimentului investitorilor până în luna iunie a fost mai rapidă decât indiciile date de datele economice.

Analiștii de la Goldman afirmă, de asemenea, că un risc major pentru a doua jumătate a anului este reprezentat de impactul încetinirii creșterii globale asupra rezultatelor financiare ale companiilor. Aceștia nu prevăd practic creșteri ale profiturilor, cu excepția Japoniei, în 2023.

Prima jumătate de an a fost extrem de favorabilă pentru bursele americane. S&P 500 a avut cea mai bună evoluție pentru prima jumătate de an consemnată din 2019 încoace. Nasdaq Composite, bazat puternic pe tehnologie, a urcat cu aproape o treime, cel mai bun prim semestru din 1983. Avântul a fost în mare măsură susținut și de popularitatea AI, care a impulsionat acțiunile companiilor din industria. Top performer a fost Nvidia, a cărei capitalizare bursieră a trecut în premieră pragul de 1.000 de miliarde de dolari.
viewscnt
Afla mai multe despre
goldman sachs
burse
economie globala
riscuri
fed
indici