GRAFIC Airbnb a crescut pe bursă cu circa 140% de la listare, analiștii rămân optimiști

GRAFIC Airbnb a crescut pe bursă cu circa 140% de la listare, analiștii rămân optimiști
scris 18 apr 2022
Airbnb, operatorul platformei omonime de rezervări de spații de cazare, a crescut pe bursă cu aproape 140% de la listarea din decembrie 2020, iar analiștii estimează o apreciere suplimentară de circa 22% în următorul an.
 
Creșterea puternică de la debutul pe bursă arată că oferta publică inițială a Airbnb a venit la momentul potrivit. Iar raliul pare că va continua, scrie Bloomberg.
VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: În acest moment, atenția investitorilor se duce mai mult către zona de cripto. Bitcoin este în continuare favorizat CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: În acest moment, atenția investitorilor se duce mai mult către zona de cripto. Bitcoin este în continuare favorizat

Acțiunile au crescut cu circa 140% de la listarea din decembrie 2020. Momentul listării a fost ideal: vaccinurile Covid-19 începeau să apară, susținând reluarea călătoriilor, dar și creșterea cererii de locuințe în care călătorii putea sta în carantină. De asemenea, munca la distanță a încurajat închirierea unor locuințe temporare. 

Investitorii au motive de optimism și de aici înainte. Potrivit Bloomberg, analiștii estimează, în medie, că acțiunile Airbnb vor continua să crească cu 22% în următoarele 12 luni.
PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Există un mare interes în ceea ce privește zona de energie. Vedem aprecieri ale acțiunilor de zeci de procente doar în ultima lună și jumătate "Evoluează și devine devine un punct de interes în contextul tendințelor legate de munca la distanță și de închirierea pe termen lung. Acestea sunt pârghii suplimentare care pot contribui la creștere" , a declarat Thomas George, manager de portofoliu la Grizzle Investment Management, care deține acțiuni Airbnb. 

În 2020, Airbnb a atras 3,5 miliarde de dolari în cadrul celei mai mari oferte publice inițiale (IPO) din acel an, compania americană fiind evaluată la circa 47 de miliarde de dolari
 
În prezent, Airbnb a ajuns să valoreze circa 105 miliarde de dolari, fiind cea mai mare pe această piață.
 
GRAFIC Airbnb a crescut pe bursă cu circa 140% de la listare, analiștii rămân optimiști
viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb
calatorii
platforma
listare airbnb
actiuni airbnb