GRAFIC Bitcoin urcă aproape de 20.000 dolari, la un nou maxim istoric. “Momentul bitcoin a sosit!”

GRAFIC Bitcoin urcă aproape de 20.000 dolari, la un nou maxim istoric. “Momentul bitcoin a sosit!”
scris 30 nov 2020

Cotațiile bitcoin s-au apreciat puternic luni, prețul criptomonedei atingând un maxim record, de aproape 19.900 de dolari.

Cea mai valoroasă criptomonedă s-a apreciat cu până la 8,7%, până la 19.864 dolari/unitate, cel mai ridicat nivel atins de la lansarea sa, în 2008. Prețul este cu 70 de dolari peste recordul intraday înregistrat în decembrie 2017, cu puțin timp înainte de prăbușirea abruptă a cotațiilor.

În jurul orei 19:30 (ora României), bitcoin era în creștere cu 6,2% față de referința de vineri, fiind tranzacționat la 19.404 dolari/unitate.

Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi CITEȘTE ȘI Huawei AppGallery la un an de la lansare: Peste 1.000 de aplicații românești și zeci de mii de utilizatori activi

Criptomoneda s-a apreciat cu peste 170% în acest an, susținută de creșterea apetitului pentru active riscante în contextul stimulilor fiscali și monetari fără precedent, de cererea mare pentru active percepute ca fiind rezistente la inflație, precum și de așteptările privind adoptarea monedelor virtuale și a tehnologiei blockchain de către tot mai multe companii importante, scriu Reuters și Bloomberg.

“Momentul bitcoin a sosit. Raliul ar putea continua o bună vreme”, a comentat Guy Hirsh, managing director pentru SUA al platformei de tranzacționare criptomonede eToro, care citează implicarea investitorilor instituționali drept unul dintre motivele care au stat la baza creșterii prețurilor din ultimele săptămâni.

Acțiunile companiilor cu expunere pe criptomonede s-au apreciat, de asemenea, puternic luni, Marathon Patent și Riot Blockchain crescând cu peste 20% fiecare.

Contractele futures pe bitcoin au urcat până la un maxim intraday record de 20.260 dolari.

Monedele virtuale rămân însă extrem de volatile. Prețul bitcoin a înregistrat o fluctuație medie zilnică de 2,7% în acest an, față de o fluctuație de 0,9% în cazul aurului, activ cu care moneda virtuală este comparată de unii investitori și care a urcat, de asemenea, la un maxim record în 2020.

Cel mai recent exemplu este raliul de săptămâna trecută, când bitcoin s-a apropiat la mică distanță de recordul din decembrie 2017, pentru ca în două zile să piardă 3.000 de dolari din valoare.

GRAFIC Bitcoin urcă aproape de 20.000 dolari, la un nou maxim istoric. “Momentul bitcoin a sosit!”

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
maxim record
cotatii bitcoin
criptomonede