GRAFIC Petrolul depășește 60 dolari/baril pentru prima dată în ultimele peste 12 luni

GRAFIC Petrolul depășește 60 dolari/baril pentru prima dată în ultimele peste 12 luni
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 feb 2021

Prețurile petrolului au depășit pragul de 60 dolari/baril pentru prima dată în ultimele peste 12 luni, în contextul în care stocurile continuă să scadă, iar perspectivele privind cererea la nivel global se îmbunătățesc.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul prânzului astăzi, petrolul Brent era în creștere cu 1,2% față de referința de vineri, la 60,06 dolari/baril, după ce anterior a atins un maxim intraday de 60,27 dolari/baril, cel mai ridicat preț din ianuarie 2020.

Petrol WTI consemna un avans apropiat, la 57,41 dolari/baril.

SURPRIZĂ Electrica SA va prelua în februarie toți consumatorii rămași fără furnizor de… gaze CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Electrica SA va prelua în februarie toți consumatorii rămași fără furnizor de… gaze

Stocurile de țiței s-au micșorat în ultimele luni, pe măsură ce piața a început să se reechilibreze, inclusiv pe fondul așteptărilor legate de revenirea economiei mondiale odată cu extinderea campaniilor de vaccinare anti-Covid.

Stocurile globale au scăzut cu aproximativ 300 milioane de barili începând cu luna mai, de când OPEC și aliații cartelului au agreat să reducă consistent producția comună, potrivit estimărilor Agenției Internaționale pentru Energie (IEA).

În China, unul dintre principalele motoare pentru revenirea pieței, stocurile de petrol au scăzut la cel mai redus nivel din ultimul an, scrie Bloomberg. Numărul petrolierelor care se îndreaptau spre țara asiatică a atins un maxim al ultimelor 6 luni săptămâna trecută, iar achizițiile sunt în “creștere semnificativă”, potrivit șefului Royal Dutch Shell, Ben Van Beurden.

GRAFIC Petrolul depășește 60 dolari/baril pentru prima dată în ultimele peste 12 luni

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
preturi petrol
cotatii petrol
stocuri gobale
iea
china
cerere petrol