GRAFICE Bitcoin urcă peste pragul de 50.000 dolari pentru prima dată din mai

GRAFICE Bitcoin urcă peste pragul de 50.000 dolari pentru prima dată din mai
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 aug 2021

Cotațiile bitcoin au revenit peste pragul de 50.000 de dolari pentru prima dată din luna mai, susținute inclusiv de anunțul PayPal privind extinderea tranzacțiilor cu criptomonede în afara SUA, la trei luni de la lansarea serviciului pentru utilizatorii proprii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bitcoin a continuat tendința de apreciere din ultimele săptămâni și a depășit reperul de 50.000 de dolari duminică noaptea, pentru prima oară din luna mai, potrivit datelor CoinDesk.

În jurul prânzului astăzi, cea mai cunoscută criptomonedă era cotată la 50.227 dolari/unitate, fiind în urcare cu 3,72% față de referința de vineri.

Acțiunile OMV Petrom și TeraPlast intră în structura indicilor FTSE pentru piață emergentă CITEȘTE ȘI Acțiunile OMV Petrom și TeraPlast intră în structura indicilor FTSE pentru piață emergentă

Bitcoin a atins un maxim istoric de aproape 65.000 de dolari în aprilie, însă prețurile s-au prăbușit la mai puțin de jumătate după ce Tesla a anunțat că nu mai acceptă plățile cu moneda virtuală, iar autoritățile chineze au introdus măsuri pentru limitarea mineritului de criptomonede.

Cotațiile au început să își revină în ultimele săptămâni, alimentate de creșterea apetitului în rândul investitorilor instituționali, inclusiv pe fondul speculațiilor privind o eventuală intrare a gigantului american din e-comerț Amazon pe piața criptoactivelor. O serie de mesaje de susținere din partea lui Elon Musk, care a indicat că Tesla ar putea să accepte din nou plățile cu bitcoin, au sprijinit, de asemenea, asecensiunea recentă.

Totodată, Rata Hash, care măsoară puterea de procesare a rețelei Bitcoin, și-a revenit de la minimele atinse la începutul lunii iulie, semn că sectorul se ajustează după întreruperile cauzate de înăsprirea reglementărilor în China, arată Bloomberg.

GRAFICE Bitcoin urcă peste pragul de 50.000 dolari pentru prima dată din mai

Luni, PayPal a anunțat că utilizatorii din Marea Britanie pot deține și face tranzacții cu Bitcoin, Ethereum, Litecoin și Bitcoin Cash, extinzând la nivel internațional serviciul lansat în SUA la finele lunii martie.

“Pe lângă furnizarea acestor servicii de criptomonedă, PayPal a explorat potențialul monedelor digitale prin parteneriate cu platforme de criptomonede autorizate și reglementate și cu bănci centrale din întreaga lume. În ultimii cinci ani, PayPal a investit resurse în echipa sa internă de cercetare a blockchain pentru a explora următoarea generație de infrastructură de servicii financiare digitale și îmbunătățirea comerțului digital”, potrivit companiei.

Ethereum se aprecia cu 5,72% la ora menționată astăzi, Bitcoin Cash avansa cu 4,81%, iar Litecoin cu 5,44%.

GRAFICE Bitcoin urcă peste pragul de 50.000 dolari pentru prima dată din mai

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
pret bitcoin
paypal plati criptomonede
paypal accepta bitcoin