Grecia scoate la bursă aeroportul internațional din Atena

Grecia scoate la bursă aeroportul internațional din Atena
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2023

Agenția pentru Privatizare din Grecia (HRADF) intenționează să lanseze o ofertă publică inițială (IPO) pentru pachetul său de 30% din acțiunile aeroportului internațional din Atena.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare acționar al aeroportului este pregătit să cumpere 10% din aceste acțiuni, conform Bloomberg.

HRADF și cei mai mari acționari și operatori ai aeroportului internațional din Atena, AviAlliance GmbH și AviAlliance Capital GmbH, ambele controlate de fondul canadian PSP Investments, au ajuns la un acord cu privire la viitorul aeroportului.

VIDEO Populația va putea anunța dacă primește apa pe țevi de plumb. Asociațiile de proprietari, obligate să raporteze conductele de apă care au componente de plumb CITEȘTE ȘI VIDEO Populația va putea anunța dacă primește apa pe țevi de plumb. Asociațiile de proprietari, obligate să raporteze conductele de apă care au componente de plumb

Cel mai mare aeroport din Grecia, cunosc sub numele de aeroportul Eleftherios Venizelos, a fost tranzitat anul trecut de 22,7 milioane de pasageri, în creștere cu 84% comparativ cu 2021, pe măsură ce turismul și-a revenit din pandemie. 

Agenția care gestionează participațiile statului grec deține 25% din acțiunile aeroportului internațional din Atena. AviAlliance GmbH și AviAlliance Capital au împreună un pachet de 40% iar familia greacă Dimitris Copelouzos are un pachet de 5%.

VIDEO Incendiu puternic la un magazin și o casă din orașul Voluntari CITEȘTE ȘI VIDEO Incendiu puternic la un magazin și o casă din orașul Voluntari

Conform înțelegerii preliminare, HRADF va organiza o ofertă publică inițială pentru pachetul său de 30% iar AviAlliance va avea dreptul de a achiziționa un pachet de 10%, ceea ce va da entităților controlate de fondul PSP controlul asupra majorității acțiunilor la aeroportul internațional din Atena.

Pachetul de 30% ce ar urma să fie scos la vânzare ar putea fi evaluat undeva între 800 de milioane și un miliard de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
creta
hotel
turisti
virus