Grupul francez LVMH a majorat oferta pentru preluarea brandului de bijuterii Tiffany. Este pregătită cea mai mare tranzacție a companiei

Grupul francez LVMH a majorat oferta pentru preluarea brandului de bijuterii Tiffany. Este pregătită cea mai mare tranzacție a companiei
scris 22 nov 2019

Grupul francez LVMH, cel mai mare retailer de bunuri de lux din lume, a început negocierile pentru preluarea brandului de bijuterii american Tiffany & Co, după ce a majorat oferta de cumpărare la circa 15,7 miliarde de dolari, susțin sursele Bloomberg.

Noul preț oferit de LVMH este de circa 130 de dolari/acțiune, preț apropiat de cel la care Tiffany se tranzacționează în prezent pe bursa de la New York. Joi, acțiunile retailerului de bijuterii au fost tranzacționate la circa 127 de dolari pe unitate, în urcare cu aproape 3% față de miercuri.

Eurobarometru: Doar 45% dintre români consideră că beneficiază de pe urma comerțului internațional, în timp ce la nivelul UE procentul urcă la 60%. Principalul avantaj pentru români: oferta mai variată CITEȘTE ȘI Eurobarometru: Doar 45% dintre români consideră că beneficiază de pe urma comerțului internațional, în timp ce la nivelul UE procentul urcă la 60%. Principalul avantaj pentru români: oferta mai variată

Înainte de apariția primelor informații legate de o posibilă vânzare, Tiffany se tranzacționa la un preț mai mic de 100 de dolari pe acțiune.

LVMH, proprietarul Louis Vouitton, a oferit inițial circa 14,5 miliarde de dolari (120 de dolari/acțiune) pentru Tiffany, ofertă considerată neatrăgătoare. Unii analiști consideră că oferta ar putea fi majorată în continuare, la 140 de dolari/acțiune în opinia Credit Suisse sau chiar la 160 de dolari/acțiune după estimările Cowen.

Preluarea Tiffany ar fi cea mai mare tranzacție făcută vreodată de LVMH, depășind suma plătită pentru cumpărarea Christian Dior în 2017.

Tiffany are o capitalizare de piață de 15,3 miliarde de dolari.

FOTO Banca Angliei a prezentat noua bancnotă de 20 lire sterline CITEȘTE ȘI FOTO Banca Angliei a prezentat noua bancnotă de 20 lire sterline

În perioada recentă, Tiffany a venit cu schimbări în oferta de produse, adăugând bijuterii mai puțin costisitoare, cu copul de a atrage "milenialii" care preferă mărcile cu preț mai mic, cum ar fi Pandora.

Pentru LVMH, cumpărarea Tiffany ar fi un nou pas în direcția diversificării, în contextul în care grupul, care a beneficiat de cererea mare pentru bunuri de lux în China, se confruntă cu riscuri , inclusiv războiul comercial și protestele din Hong Kong. Totuși, cele mai recent rezultate au depășit așteptările.

viewscnt
Afla mai multe despre
lvmh
louis vuitton
arnault
tiffany