Grupul francez LVMH confirmă intenția de a prelua Tiffany, tranzacție de circa 14,5 miliarde de dolari

Grupul francez LVMH confirmă intenția de a prelua Tiffany, tranzacție de circa 14,5 miliarde de dolari
scris 28 oct 2019

Grupul francez LVMH, cel mai mare retailer de bunuri de lux din lume, a transmis luni că este interesat de preluarea brandului de bijuterii american Tiffany & Co, confirmând informațiile apărute în weekend.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Potrivit surselor Bloomberg, grupul francez ar fi depus o ofertă de circa 14,5 miliarde de dolari pentru producătorul și retailerul de bijuterii de lux Tiffany, echivalentul a circa 120 dolari/acțiuni, cu 22% peste prețul de închidere de vineri.

Aceasta ar fi cea mai mare tranzacție făcută vreodată de LVMH, depășind suma plătită pentru cumpărarea Christian Dior în 2017.

EXCLUSIV Un fost șef al Casei de Sănătate Vaslui demolează ultimele rămășițe ale fabricii de cauciuc Pamid din București și vinde terenul pentru un proiect rezidențial CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un fost șef al Casei de Sănătate Vaslui demolează ultimele rămășițe ale fabricii de cauciuc Pamid din București și vinde terenul pentru un proiect rezidențial

Conform surselor, Tiffany a angajat consultanți pentru evaluarea ofertei și nu a venit cu un răspuns pentru LVMH.

Tiffany are o capitalizare de piață de 11,9 miliarde de dolari.

În perioada recentă, Tiffany a venit cu schimbări în oferta de produse, adăugând bijuterii mai puțin costisitoare, cu copul de a atrage "milenialii" care preferă mărcile cu preț mai mic, cum ar fi Pandora.

Pentru LVMH, cumpărarea Tiffany ar fi un nou pas în direcția difersificării, în contextul în care grupul, care a beneficiat de cererea mare pentru bunuri de lux în China, se confruntă cu riscuri , inclusiv războiul comercial și protestele din Hong Kong. Totuși, cele mai recent rezultate au depășit așteptărille.

viewscnt
Afla mai multe despre
lvmh
louis vuitton
arnault
tiffany