Huawei avansează în a eluda încercările SUA de a-i limita ascensiunea

Huawei avansează în a eluda încercările SUA de a-i limita ascensiunea
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 sep 2023
Huawei Technologies și cel mai important producător de cipuri din China au construit un procesor avansat de 7 nanometri pentru a alimenta cel mai recent smartphone al companiei, un semn că Beijingul face progrese în cadrul eforturilor la nivel național de a eluda încercările SUA de a-i limita ascensiunea.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Mate 60 Pro de la Huawei este alimentat de un nou cip Kirin 9000s, care a fost fabricat în China de Semiconductor Manufacturing International Corp. conform Bloomberg News. Procesorul este primul care utilizează cea mai avansată tehnologie de 7 nm a SMIC și sugerează că Guvernul chinez face progrese în încercările de a construi un ecosistem național de cipuri, potrivit firmei de cercetare TechInsights.

FOTO Sony a prezentat flagship-ul Xperia 5 V. Cât va costa CITEȘTE ȘI FOTO Sony a prezentat flagship-ul Xperia 5 V. Cât va costa

Rămân încă multe necunoscute în legătură cu progresele înregistrate de SMIC și Huawei, inclusiv dacă acestea pot produce suficiente cipuri sau la costuri rezonabile. Dar procesorul Mate 60 ridică întrebări cu privire la eficacitatea unei campanii globale conduse de SUA pentru a împiedica accesul Chinei la tehnologii de ultimă generație.

Anul trecut, administrația americană a încercat să împiedice China să aibă acces la cipuri de 14 nm, adică cu aproximativ opt ani în urma celei mai avansate tehnologii. SUA a pus pe lista neagră atât Huawei, cât și SMIC, dar China a demonstrat că poate produce, cel puțin în cantități limitate, cipuri cu cinci ani în urma tehnologiei de ultimă oră, apropiindu-se tot mai mult de obiectivul său de autosuficiență în domeniul critic al semiconductorilor.
viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
procesor
samctiuni
cipuri
mate 60 pro
smic