Încetinirea piețeii americane a muncii crește șansele ca Fed să ia o pauză de la majorările de dobândă

Încetinirea piețeii americane a muncii crește șansele ca Fed să ia o pauză de la majorările de dobândă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 sep 2023
Deși piața americană a rămas robustă, semnele de încetinire oferă Rezervei Federale spațiul de manevră necesar pentru a întrerupe majorarea dobânzilor luna aceasta, lăsând totuși loc pentru o nouă majorare a ratelor mai târziu în cursul anului, potivit Bloomberg.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Economia SUA a creat 187.000 de locuri de muncă în august, similar cu luna iulie. Evoluția arată totuși o încetinire, după ce precedentele două luni au fost revizuite semnificativ în scădere, a arătat vineri un raport al Biroului de Statistică a Muncii. 
Oil Terminal agreează semnarea cu Iulian Dascălu pentru un mega-proiect de regenerare urbană la Constanța de sute de milioane de euro CITEȘTE ȘI Oil Terminal agreează semnarea cu Iulian Dascălu pentru un mega-proiect de regenerare urbană la Constanța de sute de milioane de euro

"Piața forței de muncă continuă tendința de temperare treptată, exact așa cum vrea Fed", a declarat Derek Tang, economist la LH Meyer/Monetary Policy Analytics.

"Vedem revizuiri negative ale lunilor anterioare, o creștere ușor mai mică a salariilor și o participare încă în creștere. O majorare a dobânzilor în septembrie era scenariu de bază, iar raportul nu face decât să excludă această și mai mult", a adăugat economistul, citat de Bloomberg.
 
Președintele Fed, Jerome Powell, a declarat săptămâna trecută, la conferința Fed de la Jackson Hole, Wyoming, că inflația rămâne prea ridicată, iar bancherii centrali sunt pregătiți să înăsprească și mai mult politica monetară, dacă este necesar. Fed a majorat dobânda de referință în iulie la un interval cuprins între 5,25% și 5,5%, un maxim al ultimilor 22 de ani, iar cele mai recente previziuni ale sale prevedeau încă o majorare a dobânzii pentru 2023.
viewscnt
Afla mai multe despre
piata muncii
fed
somaj
dobanzi
fed