Industria turismului va angaja până la 430 de milioane de persoane până în 2033

Industria turismului va angaja până la 430 de milioane de persoane până în 2033
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2023

Industria turismului va angaja până la 430 de milioane de persoane până în 2033, arată un raport de la World Travel & Tourism Council (WTTC), relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Potrivit sursei citate, mulțimile de călători care au umplut aeroporturile din multe părți ale lumii în această vară sunt un semn a ceea ce urmează pentru turism, scrie Adevarul.

Ministrul Transporturilor a anunțat rezilierea contractul cu firma italiană Todini, care lucra la descărcarea de pe autostrada A1, către Timișoara CITEȘTE ȘI Ministrul Transporturilor a anunțat rezilierea contractul cu firma italiană Todini, care lucra la descărcarea de pe autostrada A1, către Timișoara

Mai exact, până în 2033, călătoriile vor deveni o industrie de 15,5 trilioane de dolari – reprezentând mai mult de 11,6% din economia globală. Aceasta reprezintă o creștere cu 50% față de valoarea sa de 10 trilioane de dolari din 2019, când călătoriile reprezentau 10,4% din produsul intern brut al lumii, spun specialiștii.

Prognoza pe 10 ani vine de la World Travel & Tourism Council (WTTC), principalul grup de advocacy dedicat cuantificării impactului economic al industriei, precizează Bloomberg.

Raportul defalcă contribuțiile economice ale principalelor piețe turistice din lume și arată primele cinci cele mai puternice economii de turism și călătorii din 2022 în ceea ce privește contribuția la PIB.

Acestea au rămas aceleași ca înainte de 2019: SUA, China, Germania, Marea Britanie și Japonia, Japonia depășind Marea Britanie în cea mai recentă listă. Franța, Mexic, Italia, India și Spania au completat un top 10.

Milioane de locuri de muncă

Raportul include, de asemenea, cifre privind contribuția călătoriilor și turismului la piața muncii: în ansamblu, industria va angaja până la 430 de milioane de oameni până în 2033, comparativ cu 334 de milioane în 2019.

„Economiștii spun că PIB-ul global va crește pe o bază anuală cu aproximativ 2,6% pe an”, a transmis Julia Simpson, președinte și director executiv la World Travel & Tourism Council, vorbind cu Bloomberg din biroul său din New York. „În călătorii și turism, ne așteptăm la o creștere anuală de aproximativ 5,1%.”

O altă proiecție a WTTC indică schimbări mari în curs, adaugă Simpson: În următorii 10 ani, industria călătoriilor din SUA, care este cea mai mare din lume, își va pierde coroana în fața Chinei.

PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Alexandru Manea, co-fondator ELEC: Creșterea costurilor de finanțare și accesul greu la capital e o problemă. Compania a strâns deja 200.000 euro din 500.000 euro CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România – Alexandru Manea, co-fondator ELEC: Creșterea costurilor de finanțare și accesul greu la capital e o problemă. Compania a strâns deja 200.000 euro din 500.000 euro

În 2033, sectorul călătoriilor din China este estimat să contribuie cu 4 trilioane de dolari și va reprezenta 14,1% din economia chineză. În schimb, se estimează că industria americană va ajunge la 3 trilioane de dolari și va reprezenta 10,1% din economia SUA.

Odată ce călătorii chinezi revin cu forță maximă, ceea ce este așteptat să se întâmple până în 2024, acesta va declanșa un alt val semnificativ de creștere pentru turismul global.

viewscnt
Afla mai multe despre
turism
locuri de munca