Inflația din zona euro a încetinit pentru prima dată din iunie 2021

Inflația din zona euro a încetinit pentru prima dată din iunie 2021
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 30 nov 2022
Inflația din zona euro a încetinit pentru prima dată într-un an și jumătate, oferind o rază de speranță Băncii Centrale Europene în lupta sa de a înăbuși creșterea îngrijorătoare a prețurilor.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 

Profit.ro va organiza, pe 12 decembrie, conferința Profit Financial.forum - Piețele financiare și provocările noilor crize - Ediția a V-a, la care vor participa cei mai mari jucători din piața financiar-bancară.

Conferința, programată la Grand Hotel Marriott București, va fi organizată cu sprijinul Agista, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, NNDKP, UniCredit Bank, Fondul Român de Contragarantare, Philip Morris România și First Bank, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Rată anuală a inflației pentru luna noiembrie a fost de 10%, a anunțat biroul de statistică Eurostat, situându-se sub estimarea mediană de 10,4% a economiștilor intervievați de Bloomberg.
Investitorii se activează la final de lună. Volumele se majorează și indicii au aprecieri consistente CITEȘTE ȘI Investitorii se activează la final de lună. Volumele se majorează și indicii au aprecieri consistente

Scăderea, de la 10,6% în octombrie, a fost cea mai mare din 2020 și prima din iunie 2021 încoace. Încetinirea scumpirilor s-a datorat avansului mai lent al costurilor energiei și serviciilor, chiar dacă prețurile alimentelor au crescut mai rapid.

Rata infliației rămâne însă peste ținta BCE de aproape 2%.
 
Oficialii BCE au subliniat anterior că datele sunt cruciale pentru a decide dacă vor majora dobânzile cu 75 de puncte de bază pentru a treia oară consecutiv. Factorii de decizie vor analiza, probabil, raportul privind prețurile de consum, în cadrul unei ședințe programate miercuri, ultima lor întâlnire înainte de decizia din 15 decembrie, notează Bloomberg.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
inflatie
preturi
eurostat