Instalatorul polonez se întoarce acasă din cauza Brexitului și a dinamismului pieței muncii din Polonia

Instalatorul polonez se întoarce acasă din cauza Brexitului și a dinamismului pieței muncii din Polonia
scris 18 nov 2019

Mai mulți muncitori polonezi s-au întors acasă decât au plecat în străinătate anul trecut, o premieră pentru Polonia în ultimul deceniu, ca urmare a îngrijorărilor provocate de Brexit dar și a dinamismului pieței muncii din Polonia care a dus la creșterea rapidă a salariilor, transmite Bloomberg.

Potrivit datelor oficiale publicate de Institutul național de statistică de la Varșovia, numărul cetățenilor polonezi care trăiesc peste hotare a scăzut cu 85.000 de persoane anul trecut până la 2,46 milioane persoane, exodul din Marea Britanie fiind responsabil pentru întreaga scădere, scrie Agerpres.

Google se pregătește să intre pe piața de retail banking CITEȘTE ȘI Google se pregătește să intre pe piața de retail banking

În prezent rata șomajului în Polonia se situează la un minim istoric după căderea comunismului iar salariile sunt în creștere pe măsură ce angajatorii se luptă între ei pentru a găsi muncitori.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
polonia
brexit
muncitori