Instalatorul polonez se întoarce acasă din cauza Brexitului și a dinamismului pieței muncii din Polonia

Instalatorul polonez se întoarce acasă din cauza Brexitului și a dinamismului pieței muncii din Polonia
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2019

Mai mulți muncitori polonezi s-au întors acasă decât au plecat în străinătate anul trecut, o premieră pentru Polonia în ultimul deceniu, ca urmare a îngrijorărilor provocate de Brexit dar și a dinamismului pieței muncii din Polonia care a dus la creșterea rapidă a salariilor, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit datelor oficiale publicate de Institutul național de statistică de la Varșovia, numărul cetățenilor polonezi care trăiesc peste hotare a scăzut cu 85.000 de persoane anul trecut până la 2,46 milioane persoane, exodul din Marea Britanie fiind responsabil pentru întreaga scădere, scrie Agerpres.

Google se pregătește să intre pe piața de retail banking CITEȘTE ȘI Google se pregătește să intre pe piața de retail banking

În prezent rata șomajului în Polonia se situează la un minim istoric după căderea comunismului iar salariile sunt în creștere pe măsură ce angajatorii se luptă între ei pentru a găsi muncitori.

viewscnt
Afla mai multe despre
polonia
brexit
muncitori