Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă din Italia, negociază cumpărarea First Bank. Și Vista Bank este în negocieri. Evaluare de 200 de milioane de euro

Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă din Italia, negociază cumpărarea First Bank. Și Vista Bank este în negocieri. Evaluare de 200 de milioane de euro
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 aug 2023
Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă din Italia, este în discuții pentru a cumpăra First Bank din România, de la JC Flowers & Co., au declarat persoane apropiate situației, pentru Bloomberg. Surse Profit.ro afirmă că și Vista Bank este în negocieri.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast
 
Creditorul italian discută termenii unei tranzacții care ar putea evalua First Bank la aproximativ 200 de milioane de euro (216 milioane de dolari), potrivit surselor.
Șeful Carrefour evocă un „tsunami” al economisirilor CITEȘTE ȘI Șeful Carrefour evocă un „tsunami” al economisirilor

Deliberările sunt în curs de desfășurare și nu există certitudinea că vor duce la o tranzacție, au spus acestea. Contactați de Bloomberg, purtătorii de cuvânt ai Intesa, JC Flowers și First Bank au refuzat să comenteze.

Surse Profit.ro afirmă că și Vista Bank este în negocieri.

Vista Bank, fostă Marfin Bank, este controlată de familia greacă Vardinogiannis prin vehiculul Barniveld Enterprises Limited.

UniCredit a fost în discuții, dar negocierile s-au oprit.

Bloomberg susține că Ungaria a ieșit dintr-o recesiune lungă. Mesaj pentru România UPDATE Ungaria contrazice așteptările CITEȘTE ȘI Bloomberg susține că Ungaria a ieșit dintr-o recesiune lungă. Mesaj pentru România UPDATE Ungaria contrazice așteptările Marco Elio Rottigni, șeful diviziei de subsidiare internaționale a Intesa, a declarat la începutul lunii august că aceasta este pregătită să urmărească orice oportunitate de creștere externă care apare. Banca operează o unitate în România care deține active de aproximativ 1,5 miliarde de euro și deservește peste 60.000 de clienți.
 
La începutul anului, Bloomberg a relatat că Fondul de investiții american JC Flowers ia în calcul vânzarea First Bank.

First Bank este fosta bancă elenă Piraeus Bank, preluată de americani în 2018. Grecii s-au angajat atunci în fața Comisiei Europene să vândă afacerile din afara peninsulei, după ce europenii au împrumutat statul elen cu fondurile necesare salvării sistemului bancar.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
first bank
jc flowers
intesa sanpaolo
intesa