Bloomberg - JC Flowers vrea să vândă First Bank

Bloomberg - JC Flowers vrea să vândă First Bank
scris 24 ian 2023

Fondul de investiții american JC Flowers ia în calcul vânzarea First Bank, într-o tranzacție estimată la 163 milioane dolari (150 milioane euro).

Fondul lucrează cu Societe Generale pentru a evalua interesul de la posibilii cumpărători, conform Bloomberg.

VIDEO Microsoft plănuiește o investiție de până la 10 miliarde de dolari în OpenAI, creatorul robotului de inteligență artificială ChatGPT, care a făcut senzație pe internet. Musk, printre fondatori CITEȘTE ȘI VIDEO Microsoft plănuiește o investiție de până la 10 miliarde de dolari în OpenAI, creatorul robotului de inteligență artificială ChatGPT, care a făcut senzație pe internet. Musk, printre fondatori

UniCredit se numără printre părțile care au avut discuții preliminare cu J.C. Flowers în ultimele săptămâni, dar a decis să nu continue cu o ofertă.

First Bank a raportat un profit de 57,1 milioane de lei pentru anul 2021. First Bank a înregistrat o scădere de 5% a activelor, printre puținele bănci cu o astfel de evoluție, după ce în 2020 crescuse cu 14% după achiziția și fuziunea cu Leumi Bank.

First Bank are sediul la București și operează prin intermediul a 40 de sucursale, având peste 110.000 de clienți activi. 

Putin vrea mai mulți bani de la companiile ruse. ”Investițiile” se duc în armată CITEȘTE ȘI Putin vrea mai mulți bani de la companiile ruse. ”Investițiile” se duc în armată

În vara anului trecut, Profit.ro a anunțat că One United Properties (BVB: ONE) a cumpărat o nouă clădire de birouri din centrul capitalei, denumită acum One Victoriei Plaza, care găzduiește sediul First Bank.

First Bank este fosta bancă elenă Piraeus Bank, preluată de americani în 2018.

Grecii s-au angajat atunci în fața Comisiei Europene să vândă afacerile din afara peninsulei, după ce europenii au împrumutat statul elen cu fondurile necesare salvării sistemului bancar

viewscnt
Afla mai multe despre
first bank
banci