Intesa Sanpaolo face o ofertă surpriză, de 5,3 miliarde de dolari, pentru preluarea UBI Banca

Intesa Sanpaolo face o ofertă surpriză, de 5,3 miliarde de dolari, pentru preluarea UBI Banca

Foto: Mailos | Dreamstime.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2020

Grupul bancar Intesa Sanpaolo SpA a lansat o ofertă de preluare surpriză, de 4,9 miliarde de euro (5,3 miliarde de dolari), a rivalei mai mici Unione di Banche Italiane SpA, un semn ca îndelung previzionata consolidare în rândul băncilor din Italia ar putea începe, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Intesa se așteaptă să finalizeze tranzacția până la finalul acestui an și estimează că în urma acordului profiturile per acțiune vor crește cu 6% față de nivelul din 2019. Conform ofertei, investitorii UNI vor obține 17 noi acțiuni Intesa pentru fiecare zece acțiuni UBI pe care le dețin, ceea ce evaluează UBI la aproximativ 4,25 euro per titlu, scrie Agerpres.

Consiliul Concurenței a aplicat anul trecut amenzi totale de 96,43 milioane lei, din care companiile au recunoscut 30% CITEȘTE ȘI Consiliul Concurenței a aplicat anul trecut amenzi totale de 96,43 milioane lei, din care companiile au recunoscut 30%

UBI Banca, care și-a prezentat luni strategia pentru următorii trei ani, consideră oferta Intesa ca ostilă, a anunțat agenția italiană de presă Ansa, citând surse care au dorit să-și păstreze anonimatul. Un purtător de cuvânt al UBI nu a dorit să comenteze informația.

Directorul general al Intesa, Carlo Messina, a afirmat marți că entitatea combinată va avea venituri de 21 miliarde de euro.

UBI, a cărei capitalizare bursieră se ridică la aproape patru miliarde de euro, a anunțat luni un plan care prevede concedierea a 2.030 de angajați și închiderea unui număr de 175 de sucursale până în 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
intesa sanpaolo
ubi banca