Marile companii europene de asigurări estimează că prăbușirile Boeing le vor costa 450 de milioane de dolari

Marile companii europene de asigurări estimează că prăbușirile Boeing le vor costa 450 de milioane de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 16 mai 2019

Cei mai mari jucători europeni de pe piața asigurărilor și reasigurărilor ar putea plăti peste 450 de milioane de dolari în urma accidentelor în care au fost implicate avioane Boeing 737 Max.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Astfel, potrivit Bloomberg, Munich Re anticipează că va plăti 168 de milioane de euro, estimare pe care directorul financiar Christoph Jurecka o numește "foarte conservatoare". Swiss Re estimează că va plăti 135 de milioane de dolari, iar Hannover Re se așteaptă la un cost de 56 de milioane de dolari. Allianz SE și Zurich Insurance Group ar putea plăti, în total, 91 de milioane de dolari.
 
Alți asigurători, contactați de Bloomberg, American International Group, Chubb și Berkshire Hathaway Specialty Insurance, au refuzat să comenteze.
 
Deocamdată, cifrele sunt doar pe hârtie. Ar putea dura luni sau chiar ani până când despăgubirile vor fi plătite. Rezultatul investigațiilor făcute de autorități în legătură cu tragediile va influența sumele plătite.

Lira sterlină se depreciază față de euro pentru a noua zi, cel mai lung șir de scăderi din 2000 CITEȘTE ȘI Lira sterlină se depreciază față de euro pentru a noua zi, cel mai lung șir de scăderi din 2000

Potrivit unor surse, Boeing primește, printre altele, despăgubiri pentru fiecare zi în care avioanele sale sunt ținute la sol, în contextul în care au trecut 65 de zile de la mmentul în care autoritățile chineze au blocat zborurile cu 737 Max pe teritoriul țării. Autoritățile din alte state au umat exemplul Chinei în decurs de câteva zile.

Polița este limitată la 500 de milioane dolari, suma fiind asigurată de mai mulți jucători, inclusiv Allianz. O parte din suma de 500 de milioane de dolari va fi suportată de companii de reasigurare.

Potrivit experților, despăgubirile plătite familiilor victimelor vor crește dacă investigațiile vor releva faptul că Boeing a știut de defectele 737 Max înaintea accidentelor. Asigurătorii vor fi nevoiți să plătească mai mult dacă se va dovedi că Boeing este vinovată de accidente. Estimările asigurătorilor nu includ deocamată costurile de această natură, deoarece vina producătorului nu a fost încă stabilită.

Swiss Re este unul dintre asigurătorii Boeing și Ethiopian Airlines, operatorul avionului care s-a prăbușit în 10 martie.

"Boieng, Ethiopian Airlines și asigurătorii lor vor trece printr-un proces detaliat de investigații. În paralel, ne vom sprijini asigurații în legătură cu gestionarea impactului acestui tragic eveniment", a declarat o purtătoare de cuvânt a Swiss Re.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
beoing
asigurare boeing
accidente boieng
asiguarri boieng
737 max
allianz
swiss re
munich re