Noul proprietar al combinatului siderurgic de la Galați pregătește investiții de 200 de milioane de euro în operațiunile din România

Noul proprietar al combinatului siderurgic de la Galați pregătește investiții de 200 de milioane de euro în operațiunile din România
scris 31 aug 2019

Compania britanică Liberty Steel, controlată de miliardarul de origine indiană Sanjeev Gupta, care a achiziționat recent mai multe active europene de la Arcelor Mittal, printre care și combinatul siderurgic de la Galați, pregătește investiții de circa 200 de milioane de euro în operațiunile din România, potrivit Bloomberg. 

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Liberty Steel pregătește investiții totale de peste 400 de milioane de euro în următorii cinci ani în cele șapte unități cumpărate recent, investiții care vor merge către menținerea capacității de producție, extinderea gamele de produse și creșterii calității acestora, a declarat Jon Bolton, CEO-ul companiei. Decizia vine în contextul în care industria trebuie să facă față provocărilor generate de tarifele vamale impuse de SUA și costurilor mai mari cu materiile prime și energia.

Aproximativ jumătate din investițiile totale planificate vor merge către combinatul de la Galați.

Naspers estimează o evaluare de 100 miliarde dolari pentru Prosus, noua companie din care face parte și eMAG. Propulsare direct pe locul 3 în topul celor mai mari companii listate la Amsterdam, după Shell și Unilever CITEȘTE ȘI Naspers estimează o evaluare de 100 miliarde dolari pentru Prosus, noua companie din care face parte și eMAG. Propulsare direct pe locul 3 în topul celor mai mari companii listate la Amsterdam, după Shell și Unilever

"Analizăm continuu felul în care condiții comerciale internaționale ne afectează operațiunile, dar credem că operațiunile noastre din Europa continentală sunt poziționate favorabil pentru a face oricărui impact negativ. Ne așteptăm ca piețele-cheie pentru operațiunile noastre europene achiziționate recent să depășească media europeană, de exemplu România să crească cu 3,1%", a declarat Bolton.

Liberty Steel a finalizat în acaestă vară preluare mai multor active ale Archelor Mittal, inclusiv combinatul siderurgic de la Galați. Noul proprietar al combinatului de la Galați, devenit Liberty Galați în urma tranzacției, a plătit 740 milioane de euro pentru activele ArcelorMittal, cea mai mare achiziție într-o singură tranșă a grupului de până acum.

Compania vizează creșterea vânzărilor cumulate ale combinatelor recent achiziționate cu 50% pana în 2022, iar directorul general afirmă că guvernele trebuie să investească în infrastructură și energie pentru a suștine economiile naționale și industria oțelului. Potrivit lui Bolton, România și Cehia înregistrează deja evoluții pozitive.

Liberty face parte din alianța GFG Alliance; un grup internațional de afaceri ale căror activități sunt axate pe domeniul energetic, minier, metalurgic, de inginerie, logistică și serviicii financiare cu sediul principal în Londra, și centre adiționale în Hong Kong, Singapore, Sydney, Paris și New York și care își manifestă activitatea la nivel internațional în aproape 30 de țări. Alianță, care angajează la nivel global circa 14,000 de persoane și care înregistrază o cifră de afaceri de peste $15 miliarde de dolari, cuprinde sub bannerul "Liberty": industriași integrați și afaceri cu activități în domeniul metalurgic; "SIMEC" grupul de companii care se ocupă cu resursele, energia, transportul și infrastructura; Wyelands; departamentul bancar și de servicii financiare, dar și departamentul imobiliar JAHAMA Estates.

viewscnt
Afla mai multe despre
liberty steel
galati
combinat