Pesta porcină din China provoacă o criză de medicamente anticoagulante în SUA

Pesta porcină din China provoacă o criză de medicamente anticoagulante în SUA
scris 2 sep 2019

O epidemie de pestă porcină africană care a impus sacrificarea a milioane de porci în China a dus și la diminuarea stocurilor de heparină, un medicament folosit pentru a opri formarea cheagurilor de sânge, în SUA, transmite Bloomberg.

Ingredientul activ al heapariei este produs din intestinele de porc. Principalul furnizor mondial de ingredient activ pentru heparină este China, un efect secundar al consumului masiv de carne de porc al celei mai populate țări din lume, scrie Agerpres.

Oficial BCE: 74 de ani de pace au dezechilibrat economia europeană! CITEȘTE ȘI Oficial BCE: 74 de ani de pace au dezechilibrat economia europeană!

Un important producător de heparină, firma Fresenius Kabi, o subsidiară a grupului farmaceutic german Fresenius SE, a anunțat că a început să limiteze livrările "din cauza unui posibil deficit de ingredient de bază", a informat Societatea Americană a Farmaciștilor din Sistemul Sanitar (ASHP).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
pesta porcina
china
medicamente anticoagulante