Premieră - Femeile au ajuns să dețină cel puțin 30% din locuri în consiliile de administrație ale majorității companiilor listate în S&P 500

Premieră - Femeile au ajuns să dețină cel puțin 30% din locuri în consiliile de administrație ale majorității companiilor listate în S&P 500
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 aug 2021

Femeile au ajuns să dețină, pentru prima dată, cel puțin 30% din locuri în consiliile de administrație ale majorității companiilor listate în S&P 500, conform Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

S&P 500 este un indice bursier care conține 500 de companii publice mari, majoritatea americane, realizat de Standard & Poor's.

Recent a fost relatat că în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene există cel puțin tot atâtea femei ca și bărbați în învățământul universitar, iar numărul femeilor studenți doctoranzi a crescut mult mai rapid decât numărul echivalent de studenți doctoranzi bărbați.

În 2020, din aproape 73 de milioane de persoane angajate în UE în domeniul științei și tehnologiei, cu vârsta cuprinsă între 15 și 74 de ani, aproape 37,5 milioane erau femei (51,3%) și 35,5 milioane erau bărbați (48,7%).

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

În două treimi dintre statele membre ale Uniunii Europene, majoritatea persoanelor angajate în domeniul științei și tehnologiei erau femei, cea mai ridicată pondere fiind în Lituania și Letonia, cu 63,7% și, respectiv, 62.9%. Austria, Olanda, Luxemburg, Cehia, Italia și Malta sunt singurele țări cu o pondere se sub 50%, variind între 49,9% și 45,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
femei
uniunea europeana
tehnologie