Prețul gazelor naturale, în scădere în Europa grație prognozelor meteo favorabile

Prețul gazelor naturale, în scădere în Europa grație prognozelor meteo favorabile
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2021

Prețurile de referință la gaze naturale în Europa au scăzut marți, grație unor prognoze care arată condiții meteo favorabile și intensificări ale vântului, ceea ce ar urma să ajute sistemul energetic european care s-a confruntat cu o situație tensionată în ultima perioadă, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Vremea caldă de la începutul sezonului de încălzire pentru iarnă va ajuta la reducerea impactului unor livrări reduse de gaze naturale din Rusia și al redirecționării spre Asia a livrărilor de gaze lichefiate. În plus, turbinele eoliene din Marea Britanie și Germania ar urma să producă joi cantități record de energie electrică, scrie Agerpres.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

În aceste condiții, la bursa din Olanda cotațiile futures la gaze naturale au scăzut marți cu 3,7% până la 90,49 euro pentru un Megawatt oră în timp ce în Marea Britanie cotațiile au scăzut cu 8%. De asemenea au scăzut și cotațiile futures la cărbune și prețurile energiei electrice în Germania, cea mai mare piață din Europa.

"Începând din noiembrie, cu fiecare lună în care temperaturile vor fi peste media normală, balanța globală a gazelor naturale se va calma, ceea ce va elimina o mare parte din recenta creștere a prețurilor la gaze naturale și petrol", susțin analiștii de la JP Morgan Chase & Co.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

Potrivit prognozelor realizate de The Weather Co., temperaturile în Europa de Nord-Vest ar urma să fie peste media sezonieră până joi și de asemenea peste, sau în apropiere, de nivelul normal până la finele lunii noiembrie.

Separat, analiștii de la Bloomberg prognozează că joi producția de energie a turbinelor eoliene din Germania va depăși 52 de Gigavați iar în cazul parcurilor eoliene din Marea Britanie va trece de 17 Gigavați.

viewscnt
Afla mai multe despre
prognoze meteo
gaze naturale