Primul asiatic care intră în Top 3 cei mai bogați miliardari, depășindu-l și pe Bill Gates

Primul asiatic care intră în Top 3 cei mai bogați miliardari, depășindu-l și pe Bill Gates
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 sep 2022

Magnatul indian Gautam Adani, fondatorul Adani Group, printre cele mai mari conglomerate din lume, a devenit a treia cea mai bogată persoană de pe planetă, devansându-l pe francezul Bernard Arnault.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cu o avere estimată la 137,4 miliarde de dolari, Adani, în vârstă de 60 de ani, ocupă poziția a treia în Indexul Miliardarilor calculat de Bloomberg, după Elon Musk și Jeff Bezos.

Adani este primul asiatic care intră în Top 3 cei mai bogați miliardari. Fondatorul grupului care îi poartă numele, cu activități de la gestionarea porturilor și aeroporturilor la producția și furnizarea de energie electrică și minerit, a devenit cea mai bogată persoană din Asia în februarie și a trecut pragul de 100 miliarde de dolari în aprilie.

UE are în plan o ″intervenție de urgență″ contra scumpirilor la energie. Propunere de plafonare a prețurilor la nivel european CITEȘTE ȘI UE are în plan o ″intervenție de urgență″ contra scumpirilor la energie. Propunere de plafonare a prețurilor la nivel european

În iulie, Adani l-a depășit pe Bill Gates și a urcat pe locul al patrulea în clasament, pentru ca acum să avanseze pe poziția a treia, grație aprecierii acțiunilor Adani Enterprises, compania-emblemă a grupului, la un nivel record.

Acțiunile companiei s-au apreciat cu 1,6% marți, rezultând un câștig pe hârtie de 1,1 miliarde de dolari pentru Adani în 24 de ore. În același timp, averea francezului Bernard Arnault, principalul acționar al celui mai mare retailer de bunuri de lux, LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, s-a redus cu 1,37 miliarde de dolari, până la 136 miliarde de dolari.

De la începutul anului, averea lui Adani a crescut cu 61 miliarde de dolari.

Adani a reușit să treacă de unii dintre cei mai bogați miliardari americani în clasament, în parte pentru că aceștia și-au sporit recent acțiunile filantropice. Gates a declarat în iulie că transferă 20 de miliarde de dolari către Fundația Bill & Melinda Gates, în timp ce Warren Buffett a donat deja peste 35 de miliarde de dolari în scopuri caritabile.

Cei doi, împreună cu fosta soție a lui Gates, Melinda French Gates, au lansat în 2010 inițiativa “Giving Pledge”, promițând să doneze cea mai mare parte a averilor lor în timpul vieții. Miliardele de dolari donate i-au împins mai jos în clasamentul miliardarilor întocmit de Bloomberg. Gates se află acum pe locul cinci, cu o avere estimată la 117 miliarde de dolari, iar Buffett pe șase, cu o avere de 100 miliarde de dolari.

Elon Musk și Jeff Bezos continuă să domine clasamentul miliardarilor lumii, cu averi estimate la 251 și, respectiv, 153 miliarde de dolari. Șeful Tesla “a pierdut” 19 miliarde de dolari din avere de la începutul anului, în timp ce averea fondatorului Amazon s-a redus cu 39 miliarde de dolari.

Top 10 cei mai bogați miliardari

Primul asiatic care intră în Top 3 cei mai bogați miliardari, depășindu-l și pe Bill Gates

Averile sunt calculate de Bloomberg în funcție de cotațiile acțiunilor companiilor de la închiderea sesiunii bursiere din 29 august (30 august pentru bursa din Bombay). Valorile sunt rotunjite.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
gautam adani
indexul miliardarilor
cei mai bogati oameni
elon musk
bernard arnault
jeff bezos