Proprietarul Facebook explorează o vânzare de obligațiuni, prima din istoria gigantului american

Proprietarul Facebook explorează o vânzare de obligațiuni, prima din istoria gigantului american
scris 4 aug 2022

Meta Platforms, compania-mamă a Facebook, analizează o vânzare potențială de obligațiuni, prima din istoria gigantului american din tehnologie.

Potrivit surselor Bloomberg, Meta a cerut Morgan Stanley și altor bănci să organizeze, miercuri, convorbiri cu potențiali investitori în prima sa emisiune de obligațiuni corporative.

Meta este una dintre puținele companii din indicele S&P 500 care nu au apelat până acum la piața de obligațiuni pentru finanțarea activității. Proprietarul Facebook nu are datorii pe termen lung sau scurt, în afară de obligațiile de leasing.

Facebook avertizează angajații să se pregătească pentru una dintre cele mai grave recesiuni “din istoria recentă” CITEȘTE ȘI Facebook avertizează angajații să se pregătească pentru una dintre cele mai grave recesiuni “din istoria recentă”

Acțiunile Meta se apreciau cu 4% în prima parte a tranzacțiilor miercuri, peste avansul de 0,7% la nivelul indicelui S&P 500.

Acțiunile companiei au pierdut peste 50% din valoare de la începutul anului, datorită creșterii concurenței din partea TikTok, a înrăutățirii contextului economic, precum și pe fondul anxietății investitorilor în privința planurilor lui Mark Zuckerberg legate de metavers.

Informațiile privind potențiala emisiune de obligațiuni a Facebook vin la câteva zile după ce Apple a strâns 5,5 miliarde de dolari de la investitori din vânzarea de datorie pe termen mediu și lung.

Meta are în prezent capacitatea de a emite obligațiuni în valoare de până la 50 de miliarde de dolari, potrivit analiștilor Bloomberg Intelligence.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
meta platforms
meta
obligatiuni facebook
vanzare datorie